ΕΛΛΑΔΑ

Χρ. Πρωτοπαππάς: Ποια κακοδιαχείριση στον ΕΛΔΟ;

Δημοσίευση 29 Απριλίου 2018, 00:36 / Ανανεώθηκε 29 Απριλίου 2018, 00:36
Χρ. Πρωτοπαππάς: Ποια κακοδιαχείριση στον ΕΛΔΟ;
Facebook Twitter Whatsapp

«Διάφανο» το πρόγραμμα για τους μικροδορυφόρους, τονίζει σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο νέος πρόεδρος Χρ. Πρωτοπαπάς.

 

«Δυσάρεστη έκπληξη» χαρακτηρίζει τις αναφορές του τέως προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, καθ. Στ. Κριμιζή, ο διάδοχός του, Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς.

Σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», σημειώνει πως «δεν μπορεί να τίθεται ζήτημα κακοδιαχείρισης σε έναν φορέα που δεν έχει λάβει ΑΦΜ, δεν έχει τραπεζικούς λογαριασμούς ή κατατεθειμένο κεφαλαίο», συμπληρώνοντας ότι «δεν είχαν γίνει ακόμη οι δέουσες ενέργειες που προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για τη σύσταση και ενεργοποίηση της εταιρείας. Για τις ενέργειες αυτές είναι πάντοτε υπεύθυνο το ΔΣ».

Κατά τον κ. Πρωτοπαπά, ο οποίος είχε εκλεγεί πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δορυφορικών Οργανισμών για δύο θητείες, στο πρόγραμμα κατασκευής μικροδορυφόρων «θα κληθούν να συμμετάσχουν με διαφανείς διαδικασίες τα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Θράκης, Πελοποννήσου και Πάτρας, μαζί με την ελληνική διαστημική Βιομηχανία», ενώ υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που έχει διακεκριμένους διαστημικούς επιστήμονες. Στο χέρι μας είναι να την πάμε πιο μπροστά».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr