ΕΛΛΑΔΑ

Ειδικοί Φρουροί καταγγέλλουν: Λιγότεροι από 10 αστυνομικοί έχουν επιστρέψει στην Άμεση Δράση από τη φύλαξη προσώπων

Δημοσίευση 2 Μαΐου 2018, 23:07 / Ανανεώθηκε 2 Μαΐου 2018, 23:07
Ειδικοί Φρουροί καταγγέλλουν: Λιγότεροι από 10 αστυνομικοί έχουν επιστρέψει στην Άμεση Δράση από τη φύλαξη προσώπων
Facebook Twitter Whatsapp

Λίγοτεροι από 10 αστυνομικοί έχουν αποδεσμευτεί από τη φύλαξη των VIP.

Μετά τις σχετικές εξαγγελίες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για αποδέσμευση αστυνομικών από τη φύλαξη προσώπων και επιτελείων, λιγότεροι από 10 έχουν επιστρέψει στη Αμεση Δράση, καταγγέλλει το ΣΕΦΕΑΑ.

Το Σωματείο των Ειδικών Φρουρών σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η διαδικασία γίνεται χωρίς κανένα κριτήριο και σχεδόν τιμωρητικά. Μάλιστα αποκαλύπτει πως συνολικά οι αποσπασμένοι από τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ.-ΖΗΤΑ και σε πολιτικά πρόσωπα είναι 401 άτομα.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

1) Η αποδέσμευση των αστυνομικών από τα πρόσωπα, συνοδεύεται με φύλλο πορείας προς στην Υποδιεύθυνση Πεζών Περιπολιών (η οποία δεν έχει ακόμη θεσπιστεί) χωρίς  κανενός είδους κριτήριο και σχεδόν τιμωριτικά  απέναντι σε πρόσωπα που μεγάλος αριθμός εξ αυτών αποτέλεσε "δώρο" της Ηγεσίας  σε πολιτικούς και επιχειρηματίες, όπως επίσης αρκετούς από αυτούς τους επέλεξε η υπηρεσία για τα πρόσωπα που σήμερα τους αποδεσμεύει.

Η ίδρυση μια σοβαρής υπηρεσίας που θέλουμε να ανταποκριθεί στην αποστολή της, όπως αυτή της πεζή αστυνόμευσης του κέντρου, απαιτεί σοβαρές προϋποθέσεις, κριτήρια και αξιολόγηση του προσωπικού και όχι "τσουβάλιασμα" ανομοιογενούς προσωπικού, αστυνομικών που κάποιοι εξ' αυτών πλησιάζουν στη "δύση" του επαγγελματικού τους βίου και αρκετοί διανύουν το 53ο και  54ο έτος της ηλικίας τους. Αυτοί καλούνται να υπερασπιστούν το έγκλημα στο κέντρο της Αθήνας;

Εκ των άνω περιγραφόμενων  καλούμε να επαναπροσδιορίσει η Ηγεσία τη στάση της, να αποδεσμευτούν οι αστυνομικοί από τα πρόσωπα και να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις. Μετά, με θέσπιση κριτηρίων, διαδικασία αξιολόγησης και επιθυμίας, να συγκροτηθεί και να εκπαιδευτεί το προσωπικό της  νέας υπηρεσίας. Σε διαφορετική περίπτωση εκτιμούμε ότι τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών αλλά και εν αμφιβόλω η αποστολή και αποτελεσματικότητα  της  νέας υπηρεσίας πεζών περιπολιών.

2) Η γραπτή δέσμευση μεταξύ άλλων, για επιστροφή αστυνομικών στην Διεύθυνση Άμεσης Δράσης (ΔΙ.ΑΣ, ΖΗΤΑ, Περιπολικά) έως σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί παρά κατ' ελάχιστο, μιας και έχουν επανέλθει σε αυτή μικρότερος αριθμός των 10!!!! Αποκαλύπτουμε ότι οι συνολικά αποσπασμένοι από την Δίκυκλη Αστυνόμευση (ΔΙ.ΑΣ -ΖΗΤΑ ) μεταξύ άλλων  και σε πολιτικά πρόσωπα, υπουργικά γραφεία κ.α , είναι 401!!

3) Αναφορικά με τη μείωση προσωπικού επιτελείων, μεταξύ άλλων από υπηρεσίες της Διεύθυνσης  Ασφάλειας Αττικής, συμβαίνει το εξής απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό: Χορηγούνται φύλλα πορείας σε προσωπικό αστυνόμευσης (11 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, 32 από υπόλοιπες υπηρεσίες ) και σε αστυνομικούς περιπολίας της ΟΠΚΕ. Έτσι διαλύονται ουσιαστικά κεντρικές αυτοτελείς υπηρεσίες, απομακρύνονται "μάχιμοι " αστυνομικοί  και ενισχύονται με μόνο έναν αστυνομικό "κλειστά" τμήματα ασφαλείας . Η τακτική αυτή αποσυνθέτει και δεν δημιουργεί υγιές περιβάλλον αστυνόμευσης!

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr