ΕΛΛΑΔΑ

Για κακουργήματα διώκονται τα 21 μέλη της σπείρας αντικαρκινικών φαρμάκων

Δημοσίευση 4 Μαΐου 2018, 16:52 / Ανανεώθηκε 4 Μαΐου 2018, 16:46
Για κακουργήματα διώκονται τα 21 μέλη της σπείρας αντικαρκινικών φαρμάκων
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

«Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βαρύτατες κατηγορίες απήγγειλε η εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος των 21 ατόμων που εμπλέκονται στο μεγάλο κύκλωμα παράνομης διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων και άλλων σκευασμάτων που προέρχονταν από νοσοκομεία.

Η ογκώδης δικογραφία που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα περιλαμβάνει πληθώρα στοιχείων για εμπλοκή γιατρών και νοσηλευτών δημόσιων νοσοκομείων, αλλά και για ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, η σπείρα υπεξαιρούσε από νοσοκομεία ακριβά φάρμακα και τα μεταπωλούσε σε συνεργαζόμενα φαρμακεία ή εκτός Ελλάδος.

Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά τα αδικήματα:
 

  • Συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων απάτης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με την επιβαρυντική περίσταση της επιδίωξης οικονομικού οφέλους των μελών της.
  • Απάτη από κοινού και κατ΄εξακολούθηση με περιουσιακό όφελος και αντίστοιχη ζημία του Δημοσίου που υπερβαίνει συνολικά τα 150.000 ευρώ.
  • Διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ΄εξακολούθηση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.
  • Υπεξαίρεση στην υπηρεσία από κοινού και κατ΄εξακολούθηση άνω των 150.000 ευρώ με αντίστοιχη προξενηθείσα ζημία σε βάρος ΝΠΔΔ.
  • Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα από κοινού και κατ΄εξακολούθηση από υπαιτίους που δρουν κατ΄επάγγελμα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.
  • Ψευδής ιατρική πιστοποίηση με χρήση αυτής κατ΄εξακολούθηση.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr