ΕΛΛΑΔΑ

«Νόμος Παρασκευόπουλου»: 4.000 αποφυλακίσεις κρατουμένων κάθε χρόνο

Δημοσίευση 9 Σεπτεμβρίου 2018, 11:16 / Ανανεώθηκε 9 Σεπτεμβρίου 2018, 11:16
«Νόμος Παρασκευόπουλου»: 4.000 αποφυλακίσεις κρατουμένων κάθε χρόνο
Facebook Twitter Whatsapp

Η υπόθεση του Αρ. Φλωρού μπορεί να είναι στο επίκεντρο του δημόσιου ενδιαφέροντος, αλλά δεν είναι η μοναδική

Μπορεί η περίπτωση του Αριστείδη Φλώρου να συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και οι ιατρικές γνωματεύσεις που ο 39χρονος επιχειρηματίας προσκόμισε για να βεβαιώσει αναπηρία 70% να εξετάζονται ως προς τη γνησιότητα τους, δεκάδες όμως άλλες παρόμοιες υποθέσεις αποφυλάκισης μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών προκειμένου να ελεγχθούν και αυτές ως προς την νομιμότητά τους.

Όπως είδε είχε γράψει το «Law and Order» η εισαγγελία Διαφθοράς, αφού ολοκληρώσει την έρευνα για τις συνθήκες αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου -κάτι που αναμένεται έως τα τέλη Σεπτεμβρίου- θα «ψάξει» και άλλους ιατρικούς φακέλους κρατουμένων που κατάφεραν να βρεθούν εκτός φυλακής «πατώντας» στο άρθρο 110 Α του Ποινικού Κώδικα, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί επί Παρασκευόπουλου. Πρόκειται για το άρθρο, με το οποίο κρατούμενοι μπορούν να αποφυλακιστούν για λόγους υγείας και με πιστοποιημένη αναπηρία άνω του 65% έχοντας εκτίσει το 1/5 της ποινής τους ακόμη και με ευεργετικό υπολογισμό.

Με τον περιβόητο «νόμο Παρασκευόπουλου», οι διατάξεις του οποίου είχαν προκαλέσει και συνεχίζουν να προκαλούν σφοδρές αντιδράσεις, υπολογίζεται ότι αποφυλακίζονται κάθε χρόνο περίπου 4.000 κρατούμενοι. Ο δε συνολικός αριθμός των αποφυλακισθέντων βάσει των ίδιων διατάξεων από το 2015 -οπότε και τέθηκε σε ισχύ ο νόμος- μέχρι σήμερα υπολογίζεται πως αγγίζει τους 12.000 κρατουμένους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο lawandorder.gr.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr