ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτο κουδούνι και για τα προσφυγόπουλα

Δημοσίευση 11 Σεπτεμβρίου 2018, 21:43 / Ανανεώθηκε 11 Σεπτεμβρίου 2018, 21:43
Πρώτο κουδούνι και για τα προσφυγόπουλα
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp
Εγγραφές στις Τάξεις Υποδοχής

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε σήμερα και για τα προσφυγόπουλα που για τρίτη συνεχή χρονιά θα φοιτήσουν στο δημόσιο σχολείο, παρά τα τραγικά προβλήματα στους προσφυγικούς καταυλισμούς των νησιών.

Την περσινή σχολική χρονιά, περισσότεροι από 8.000 μαθητές πρόσφυγες εγγράφηκαν σε Τάξεις Υποδοχής της πρωινής ζώνης σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, καθώς και σε δομές υποδοχής εκπαίδευσης των προσφυγοπαίδων (ΔΥΕΠ) στην απογευματινή ζώνη.

Ο γενικός γραμματέας ΥΠΠΕΘ Γιώργος Αγγελόπουλος, επισκέφτηκε το πρωί την ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα και παρακολούθησε τη διαδικασία επιβίβασης των προσφυγόπουλων στα λεωφορεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) για τη μετάβασή τους στα σχολεία.

Στη συνέχεια, παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης της σχολικής χρονιάς στο 72ο δημοτικό σχολείο Αθήνας, όπου ευχήθηκε «καλή χρονιά» σε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους, ενώ απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς, τόνισε το πόσο σημαντικό είναι το έργο τους για τη στήριξη και την ένταξη όλων των μαθητών και μαθητριών στο σχολείο.

Όπως δήλωσε, μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται σταδιακά τα παιδιά πρόσφυγες σε όλη την Ελλάδα να ξεκινήσουν τη φοίτησή τους σε Τάξεις Υποδοχής και ΔΥΕΠ. Στόχος του ΥΠΠΕΘ για τη φετινή σχολική χρονιά είναι ακόμα περισσότερα προσφυγόπουλα να φοιτήσουν στο δημόσιο ελληνικό σχολείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr