ΕΛΛΑΔΑ

Οι αλλαγές που έρχονται στην Α’ και τη Β’ Λυκείου

Δημοσίευση 15 Σεπτεμβρίου 2018, 15:39 / Ανανεώθηκε 15 Σεπτεμβρίου 2018, 15:39
Οι αλλαγές που έρχονται στην Α’ και τη Β’ Λυκείου
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Πώς θα γίνεται η προαγωγή των μαθητών

Μία απόφαση που θα μειώσει δραστικά τον εξεταστικό φόρτο των μαθητών έλαβε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Συγκεκριμένα, αποφάσισε τη μείωση των μαθημάτων στα οποία θα εξετάζονται οι μαθητές στην Α’ και Β’ Λυκείου.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» τα μαθήματα στα οποία θα εξετάζονται κατά τον παραδοσιακό τρόπο στο τέλος της σχολικής χρονιάς οι μαθητές της Α΄ Λυκείου για να προαχθούν θα περιοριστούν από την επόμενη χρονιά σε 8. Σήμερα, οι μαθητές της τάξης εξετάζονται σε 13 μαθήματα: Αρχαία, Νεοελληνική Γραμματεία, Πολιτική Παιδεία, Φυσική, Χημεία, Θρησκευτικά, Ξένη Γλώσσα (αγγλικά ή γερμανικά), Βιολογία, Γεωμετρία, Νεοελληνική Γλώσσα, Αλγεβρα, Ιστορία και ένα μάθημα επιλογής. Στη Β΄ Λυκείου επίσης οι μαθητές εξετάζονται για να προαχθούν σε 14 μαθήματα: Αλγεβρα, Θρησκευτικά, Βιολογία, Ξένη Γλώσσα (αγγλικά ή γερμανικά), Φιλοσοφία, Γεωμετρία, Φυσική, Νεοελληνική Γλώσσα, Ιστορία, Πληροφορική, Χημεία, Αρχαία, Νεοελληνική Γραμματεία, Πολιτική Παιδεία.

Τόσο στην Α΄ όσο και στη Β΄ Λυκείου για τη βαθμολόγηση στα υπόλοιπα μαθήματα, τα οποία δεν θα εξετάζονται στο τέλος της σχολικής χρονιάς, θα μετρούν τα ωριαία διαγωνίσματα και οι εργασίες. Στην Γ΄ Λυκείου τα εξεταζόμενα μαθήματα για το απολυτήριο θα παραμείνουν τέσσερα.

Το νέο σύστημα, περιορίζει τον εξεταστικό φόρτο και το άγχος των μαθητών, ενώ παράλληλα επεκτείνει το χρόνο των μαθημάτων.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr