ΕΛΛΑΔΑ

Τον Δεκέμβριο το νομοσχέδιο για τη συγχώνευση ΑΕΙ-ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Δημοσίευση 17 Σεπτεμβρίου 2018, 14:54 / Ανανεώθηκε 19 Σεπτεμβρίου 2018, 13:13
Τον Δεκέμβριο το νομοσχέδιο για τη συγχώνευση ΑΕΙ-ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter Whatsapp

Στόχος το νέο ίδρυμα να είναι στα μηχανογραφικά τον Μάρτιο του 2019.

Η σχεδιαζόμενη σύμπραξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας σε ένα ενιαίο ίδρυμα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Γιώργος Αγγελόπουλος με τη διοίκηση του ΤΕΙ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι βουλευτές Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Δημητριάδης, Ιωάννης Θεοφύλακτος, Γιώργος Ντζιμάνης και Θέμης Μουμουλίδης, ενώ εκτός από τη συζήτηση με τις πρυτανικές αρχές πραγματοποιήθηκε και συνάντηση με μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ), του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) και διοικητικού προσωπικού του Ιδρύματος.

Τα επιμέρους θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στα τμήματα του νέου Ιδρύματος, στη γρήγορη αξιολόγηση (fast track) του Διδακτικού-Ερευνητικού Προσωπικού με το 60% της επιτροπής αξιολόγησης από το υπουργείο και στον τρόπο που θα οργανωθεί η διοίκηση του νέου ιδρύματος.

Στόχος, όπως επισημάνθηκε, είναι το σχετικό νομοσχέδιο για τη σύμπραξη να κατατεθεί στη Βουλή πριν τα Χριστούγεννα, ώστε το νέο ίδρυμα να είναι στα μηχανογραφικά τον Μάρτιο του 2019.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr