ΕΛΛΑΔΑ

Νέες αποκαλύψεις για τον Ζακ Κωστόπουλο: «Υπάρχει εγκεφαλικό οίδημα»

Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου 2018, 09:55 / Ανανεώθηκε 25 Σεπτεμβρίου 2018, 09:05
Νέες αποκαλύψεις για τον Ζακ Κωστόπουλο: «Υπάρχει εγκεφαλικό οίδημα»
Facebook Twitter Whatsapp

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας του 33χρονου το πόρισμα για τον θάνατό του δεν είναι οριστικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέα τροπή στην υπόθεση του τραγικού θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου δίνει η δικηγόρος της οικογένειας, Άννυ Παπαρρούσου, μία ημέρα μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών που δεν εντόπισαν θανατηφόρες κακώσεις στη σορό του 33χρονου. 

Ειδικότερα, οι ιατροδικαστές ανακοίνωσαν πως δεν μπορούν να πουν με ακρίβεια πώς επήλθε ο θάνατος του 33χρονου. Στο σημείο που συμφωνούν οι ιατροδικαστές και ο σύμβουλος που ορίστηκε από την οικογένεια του 33χρονου είναι ότι τουλάχιστον μακροσκοπικά, δεν έφερε κακώσεις που να μπορούν από μόνες τους να προκαλέσουν τον θάνατό του.

Έτσι, οι ιατροδικαστές αναμένουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών-τοξικολογικών εξετάσεων, που θα ρίξουν φως στα αίτια του θανάτου του και θα απαντήσουν στο κατά πόσο τα τραύματα που έφερε συντέλεσαν στο να επέλθει το μοιραίο.

«Δεν υπάρχει πόρισμα. Το πόρισμα παραπέμπεται στο μέλλον, για να βγουν οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις. Αυτό που μου είπε ο ιατροδικαστής – τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας ο κ. Τσαντίρης, είναι ότι υπάρχει εγκεφαλικό οίδημα, το οποίο μένει να ερευνηθεί και να διαπιστωθεί από τι προήλθε. Άρα, αυτό μας ενδιαφέρει.

Προς το παρόν, η αιτία θανάτου παραμένει απροσδιόριστη και παραπέμπεται η γνώση που θα έχουμε γι’ αυτή στο μέλλον, όταν θα έχουν βγει και οι εξετάσεις, τοξικολογικές και ιστολογικές», δήλωσε η συνήγορος της οικογένειας στο Omnia TV και πρόσθεσε:

«Από τη μελέτη της δικογραφίας είμαι σε θέση να σας πω ότι δεν καταγράφεται πουθενά το περιστατικό αυτό της άσκησης ακραίας βίας, σε κανένα σημείο της δικογραφίας. Η αιτία που το ΕΚΑΒ προσήλθε για να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον Ζακ Κωστόπουλο, ήταν "μαχαίρωμα". Αυτή ήταν η αιτιολογία που παρασχέθηκε στο ΕΚΑΒ. Πρέπει να σας πω ότι ο άνθρωπος έφτασε νεκρός στον Ευαγγελισμό, δεμένος με χειροπέδες».

Στη δικογραφία αυτή υπάρχουν πολύ σημαντικές ελλείψεις, όπως καταρχήν από μαρτυρίες: όλους αυτούς τους συγκεντρωθέντες που βλέπουμε στο βίντεο, δεν έχουμε την τύχη να έχουμε τις μαρτυρικές τους καταθέσεις. Δεν υπάρχουν εκθέσεις έρευνας, οι οποίες να έχουν γίνει μέσα στο κατάστημα. Όπως καταθέτει ο καταστηματάρχης, η πόρτα του καταστήματος ήταν ανοιχτή, δεν παραβιάστηκε δηλαδή από τον θανόντα. Και γενικώς δεν υπήρξε καμμία μέριμνα της αστυνομίας να καταγράψει και να περισυλλέξει οποιοδήποτε στοιχείο που υπήρξε, μετά το συμβάν. Αν δεν υπήρχε αυτό το οπτικό υλικό, η δικογραφία ενδεχομένως να έκλεινε έτσι. Δεν θα είχε καταγραφεί καμμία άσκηση βίας από τον οποιονδήποτε», είπε ακόμα και η κυρία Παπαρρούσου και κατέληξε:

«Η ανάκριση είναι ανοιχτή, το βιντεοληπτικό υλικό επεξεργάζεται ένας ειδικός πραγματογνώμονας για τα ηλεκτρονικά πειστήρια και θα καταθέσει και στον ανακριτή. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι ήταν μάρτυρες στο περιστατικό, δεν έχουν βρεθεί δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν και υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι έπαιξαν κι ένα ρόλο στο περιστατικό, με μία επιπλέον άσκηση βίας, κατά το στάδιο όπου ο θανών Ζακ Κωστόπουλος δεν ήταν σε καμμία θέση να αντιδράσει»

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr