ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Ανθόπουλος: «Ουδέποτε εισέπραξα χρήματα από παράνομη δραστηριότητα»

Δημοσίευση 28 Σεπτεμβρίου 2018, 19:36 / Ανανεώθηκε 28 Σεπτεμβρίου 2018, 19:36
Γ. Ανθόπουλος: «Ουδέποτε εισέπραξα χρήματα από παράνομη δραστηριότητα»
Facebook Twitter Whatsapp

Τι υποστήριξε στην απολογία του ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Παιδείας για το λεγόμενο «τοκογλυφικό αντάλλαγμα του 10%» των 1.757.800 ευρώ

Ξεκίνησε η απολογία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων του πρώην υφυπουργού Εθνικής Παιδείας του ΠΑΣΟΚ (Σερρών) Γιάννη Ανθόπουλου για το λεγόμενο «τοκογλυφικό αντάλλαγμα του 10%» ή αλλιώς τοκογλυφία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Γιάννης Ανθόπουλος, φέρεται να υποσχέθηκε βοήθεια στην καπνέμπορο Οδέττη Πετρίδη και εμφανίζεται να μεσολάβησε, κατά την τριετία 2002 ως το 2005, σε επτά συμβάσεις πώλησης καπνού.

Μάλιστα, η εταιρεία καπνού της κ. Πετρίδη εμφανίζεται να πουλάει ακατέργαστο καπνό σε άλλη εταιρεία, ενώ την ίδια ημέρα εμφανίζονται πωλήσεις κατεργασμένων καπνών σε μονοπρόσωπη επιχείρηση ΕΠΕ, με ποσοστό 10% πάνω από την τιμή της αγοράς.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το επιπλέον ποσοστό 10% είναι «τοκογλυφικό αντάλλαγμα» για το Γιάννη Ανθόπουλο, το οποίο συνολικά αγγίζει τα 1.757.800 ευρώ, ενώ οι εν λόγω πωλήσεις φέρονται να ήταν εικονικές.

Όπως είναι γνωστό στην υπόθεση αυτή και συγκεκριμένα στον επανέλεγχο του προστίμου ύψους 78 εκατ. ευρώ, στη Namaco (μετέπειτα Gennet) είχε εμπλακεί και η πρώην γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Αικατερίνη Σαββαϊδου, η οποία απαλλάχθηκε με βούλευμα από την κατηγορία της απιστίας.

Μόνο «νόμιμη αμοιβή» και ένα δάνειο που ...δεν το ήθελε

Τώρα, απολογούμενος ο Γιάννης Ανθόπουλος υποστήριξε ότι ουδέποτε εισέπραξε χρήματα από παράνομη δραστηριότητα, παρά μόνο τη νόμιμη αμοιβή του από το 2004 και μετά με την ιδιότητα του νομικού συμβούλου της καπνεμπόρου Οδέττης Πετρίδου, αλλά και ένα δάνειο συνολικού ύψους 650 χιλιάδων ευρώ το οποίο -όπως υποστήριξε – δεν το ήθελε αλλά εκείνη ...επέμεινε πολύ να το πάρει.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Πριν το 2004 απλά πήγαινα μαζί της σε συναντήσεις. Ήμουν η ασπίδα της, ένιωθε ασφάλεια. Πήγαινα ως “γλάστρα”. Ήθελε δίπλα της τον υπουργό, το βουλευτή για να ενισχύσει το κύρος της για τη σταδιακή αύξηση των συναλλαγών της. Αφού έπαψα να είμαι βουλευτής, το 2004 έγινε ο επικεφαλής της δικηγορικής της ομάδας» και πρόσθεσε ότι «όλα έβαιναν μια χαρά» μέχρι το 2005 όταν η καταγγέλλουσα καπνέμπορος ανέφερε ότι είχε οικονομική αδυναμία και δεν μπορούσε να αποπληρώσει διάφορες επιταγές.

«Ξαφνικά, ανέφερε ο Γιάννης Ανθόπουλος, μου είπε ότι δεν θα πληρώσει δεκάρα, χωρίς να μου δώσει κάποια άλλη εξήγηση. 

Διαβάστε τη στιχομυθία που ακολούθησε με τον πρόεδρο και ολόκληρο το ρεπορτάζ στο lawandorder.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr