ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Novartis: Απορρίφθηκε το αίτημα του συζύγου της Ράικου για εξαίρεση των εισαγγελέων Διαφθοράς

Δημοσίευση 13 Νοεμβρίου 2018, 15:55 / Ανανεώθηκε 13 Νοεμβρίου 2018, 17:52
Υπόθεση Novartis: Απορρίφθηκε το αίτημα του συζύγου της Ράικου για εξαίρεση των εισαγγελέων Διαφθοράς
Facebook Twitter Whatsapp

Με βούλευμά του το συμβούλιο Εφετών (1896/2018) δεν το έκανε δεκτό υιοθετώντας τη σχετική πρόταση της εισαγγελέως, Ουρανίας Σταθεα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Απορριπτικό ήταν τελικά το βούλευμα που εξέδωσε το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας επί του αιτήματος που είχε καταθέσει ο κ. Λάζαρος Καρνέσης, σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, ζητώντας την εξαίρεση της νυν εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, και των επίκουρων εισαγγελέων, Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη, από την έρευνα για την υπόθεση της Novartis.

Όπως αναφέρει το lawandorder.gr, με βούλευμά του το συμβούλιο Εφετών (1896/2018) δεν έκανε δεκτό το αίτημα του συζύγου της, υιοθετώντας τη σχετική πρόταση της εισαγγελέως, Ουρανίας Σταθεα.

Έτσι, με το βούλευμα που εξέδωσε το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε το αίτημα εξαίρεσης κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς ως προς το σκέλος που αφορά στους ελεγχόμενους γιατρούς, στο οποίο περιλαμβάνεται και ο σύζυγος της κ. Ράικου, Λάζαρος Καρνέσης, γιατρός στο επάγγελμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Σταθέα στην πρότασή της προς το συμβούλιο Εφετών, ανέφερε ότι δεν προέκυψε πως η διαρροή για το έμβασμα των 1000 ευρώ που έλαβε ο σύζυγος της κ. Ράικου από τη Novartsi για ομαδική μελέτη, έγινε από  την κ. Τουλουπάκη και τους επίκουρούς της εισαγγελείς κ.κ. Ντζούρα και Μανώλη.

Όπως φέρεται να επισήμανε η κυρία Σταθέα στοιχεία της δικογραφίας για την υπόθεση  της Novartis είχαν στη διάθεσή τους τόσο μέλη του κοινοβουλίου-όταν διαβιβάστηκε η δικογραφία τον Φεβρουάριο του 2018-όσο και η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, η Τράπεζα της Ελλάδος και επιστημονικό προσωπικό που συνεπικουρεί τους εισαγγελείς διαφθοράς.

Πηγή: www.lawandorder.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr