ΕΛΛΑΔΑ

Αξιομνημόνευτη συμφωνία ΕΜΠ - Columbia

του Γιάννη Τριάντη - Δημοσίευση 21 Νοεμβρίου 2018, 16:35 / Ανανεώθηκε 24 Νοεμβρίου 2018, 21:35
Αξιομνημόνευτη συμφωνία ΕΜΠ - Columbia
Facebook Twitter Whatsapp

Η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ελλάδα παράγει αξιοζήλευτο έργο παρά τις οικονομικές δυσκολίες

Υψίστης σημασίας η συμφωνία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με το Πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ. Καταδεικνύει εναργώς ότι η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ελλάδα παράγει αξιοζήλευτο έργο παρά τις οικονομικές δυσκολίες της χώρας (περιορισμένα κονδύλια για έρευνα, μείωση διδασκόντων κ.α.).

Όσοι μηδενίζουν την αξία των ελληνικών πανεπιστημίων, ας αναλογιστούν από πού προέρχεται η πλειονότης των σπουδαίων επιστημόνων, πολλοί εκ των οποίων δυστυχώς έχουν φύγει από τη χώρα. Ας λάβουν επίσης υπόψιν ότι σπουδαία πλήν αθόρυβη δουλειά γίνεται σε σχολές των Πανεπιστημίων Κρήτης, Πατρών και Θεσσαλονίκης…

Ναι, υπάρχουν προβλήματα (ανομία, εμπορία ναρκωτικών, κατάχρηση του ασύλου κ.,α.), αλλά επ΄ουδενί μπορούν αυτά να μηδενίσουν την αξία του Δημόσιου Πανεπιστήμιου. Και σε ο,τι αφορά την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, προκύπτει αδήριτη η ανάγκη να διεξαχθεί νηφάλιος και ουσιαστικός διάλογος, μακριά από ιδεοληψίες και δογματισμούς. Όμως σε κάθε περίπτωση, το Δημόσιο Πανεπιστήμιο πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού. Οπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Υ.Γ. Η Συμφωνία ΕΜΠ-Κολούμπια – όπως δημοσιοποιήθηκε από την εφημερίδα Τα ΝΕΑ -προβλέπει ότι θα προσφέρεται σε διακριθέντες φοιτητές κοινό πτυχίο, το οποίο θα αποκτάται με φοίτηση 4 ετών στο Μετσόβιο και ενός έτους στο Κολούμπια. Οι σπουδές των Ελλήνων φοιτητών στις ΗΠΑ θα είναι δωρεάν. Τα ίδια θα ισχύουν αντιστοίχως για τους Αμερικανούς φοιτητές.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr