ΕΛΛΑΔΑ

«ΦιλόΔημος»: 17,2 εκατ. ευρώ για νέα έργα στην Κρήτη

Δημοσίευση 23 Νοεμβρίου 2018, 04:01 / Ανανεώθηκε 22 Νοεμβρίου 2018, 15:35
«ΦιλόΔημος»: 17,2 εκατ. ευρώ για νέα έργα στην Κρήτη
Facebook Twitter Whatsapp

Οι χρηματοδοτήσεις αυτές εντάσσονται στις Προσκλήσεις Ι και ΙΙ του Προγράμματος «ΦιλόΔημος» συνολικού προϋπολογισμού 300 και 350 εκατ. ευρώ

Νέες χρηματοδοτήσεις συνολικού προϋπολογισμού 132 εκατομμυρίων ευρώ, για 43 έργα ύδρευσης και αποχέτευσης σε 39 Δήμους της χώρας, ενεργοποιούνται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

Στην Κρήτη οι χρηματοδοτήσεις έχουν συνολικό προϋπολογισμό 17,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι χρηματοδοτήσεις αυτές εντάσσονται στις Προσκλήσεις Ι και ΙΙ του Προγράμματος «ΦιλόΔημος» συνολικού προϋπολογισμού 300 και 350 εκατ. ευρώ, για τους Άξονες Προτεραιότητας «Βελτίωση των Υποδομών των Δικτύων Ύδρευσης» και «Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων» αντίστοιχα.

Όπως έχει επισημάνει, εξάλλου, για τα εν λόγω Προγράμματα, ο  κ. Χαρίτσης, «Η σημαντική ανταπόκριση εκ μέρους των δήμων στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» αφενός ξεπερνά τις προσδοκίες μας και αφετέρου καθιστά αναμφισβήτητη την αξία του Προγράμματος. Βασικά έργα υποδομών, τα οποία είχαν μείνει επί χρόνια στο περιθώριο, παρά την αναγκαιότητά τους, με πολλαπλά οφέλη για τον λαό και τις τοπικές κοινωνίες, γίνονται πράξη. Η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση των δήμων είναι κρίσιμη και συνδέεται ευθέως με την συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας».

Τα έργα στην Κρήτη

3 εκατομμύρια ευρώ διατίθενται στην ΔΕΥΑ Ρεθύμνου για έργα ύδρευσης της περιοχής.

1.346.902,69 ευρώ διατίθενται στην ΔΕΥΑ Μινώα Πεδιάδος για την αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης σε οικισμούς του δήμου.

3 εκατομμύρια ευρώ διατίθενται στον δήμο Ιεράπετρας για αντικατάσταση τμήματος εξωτερικού υδραγωγείου δήμου Ιεράπετρας από πηγές Σαρακίνας.

1.354.978,71 ευρώ στη ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου για έργα διαχείρισης λυμάτων οικισμών Μαράθου, Γωνίων και Αστυρακίου.

8,5 εκατομμύρια ευρώ στη ΔΕΥΑ Βορείου Άξονα Χανίων για αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων της ΔΕΥΑ Βορείου Άξονα Χανίων για ανάκτηση επεξεργασμένων λυμάτων για άρδευση.

Πηγή: cretapost.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr