current views are: 10

27 Δεκεμβρίου 2018
Δημοσίευση10:20

Καλεντερίδης στο «Ακραίως»: Πιθανό θερμό επεισόδιο με Τουρκία

«Εάν βρεθούν οι χρήσιμοι ηλίθιοι και από τις δύο πλευρές μπορεί να γίνει ένα θερμό επεισόδιο, για να συρθούμε στο τραπέζι και να μοιραστεί το Αιγαίο στη μέση».

Δημοσίευση 10:20’

«Εάν βρεθούν οι χρήσιμοι ηλίθιοι και από τις δύο πλευρές μπορεί να γίνει ένα θερμό επεισόδιο, για να συρθούμε στο τραπέζι και να μοιραστεί το Αιγαίο στη μέση».

Απέκλεισε το ενδεχόμενο σύρραξης της Τουρκίας με την Ελλάδα, αλλά όχι ένα θερμό επεισόδιο ο στρατιωτικός ε.α., γεωστρατηγικός αναλυτής και συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ και εξήγησε τους λόγους.
«Δεν μπορεί να ανοίξει δύο μέτωπα. Η Τουρκία δεν μπορεί να σηκώσει σύρραξη και με την Ελλάδα, γιατί ανέλαβε απίστευτες υποχρεώσεις με την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη ΣΥΡΙΑ, έχει ν’ αντιμετωπίσει όλη την ISIS. Έχει μεγάλο στρατό, αλλά θα χρειαστεί πάνω από 100.000 στη Συρία.» είπε και πρόσθεσε έναν ακόμη λόγο: «Υπό κανονικές συνθήκες δεν δίνω ούτε μία πιθανότητα η Τουρκία να κινηθεί εναντίον της χώρας μας. Η Ελλάδα είναι κράτος όχι οργάνωση. Μέχρι τώρα η Τουρκία θα βάζει με οργανώσεις. Άρα θα είχε το κόστος μια τέτοιας επιχείρησης που θα την οδηγούσε σε απρόβλεπτες καταστάσεις την ίδια, όπως και την Ελλάδα».

Ωστόσο ο κ. Καλεντερίδης δεν θεωρεί απίθανο ένα θερμό επεισόδιο, που θα είχε ως αποτέλεσμα το μοίρασμα τους Αιγαίου. «Εάν βρεθούν οι χρήσιμοι ηλίθιοι και από τις δύο πλευρές μπορεί να γίνει ένα θερμό επεισόδιο, για να συρθούμε στο τραπέζι και να μοιραστεί το Αιγαίο στη μέση. Τα θερμά επεισόδια σχεδιάζονται αλλού, όχι στην Άγκυρα , ούτε στην Αθήνα, ψάχνουν οι παγκόσμιοι παίκτες χρήσιμους ηλίθιους, παίζουν παιχνίδι με συγκεκριμένα βήματα, δημιουργείται η ένταση και ο τρόμος στους πολίτες και έρχονται επώδυνες λύσεις, που δεν θα μπορούσε ποτέ να δεχθεί ο λαός».

Σχολιάζοντας τα ελληνοαλβανικά ο κ. Καλεντερίδης υποστήριξε ότι: «Τον Κατσίφα τον σκότωσαν και τον δολοφόνησε η ελληνική κυβέρνηση με τις απαράδεκτες διαρροές περί ναρκωτικών κλπ. Η πολιτική δεν δικαιολογεί κενά. Στα ελληνοαλβανικά υπάρχει ένα τεράστιο κενό πολιτικής που κρατάει χρόνια. Δεν έχουμε αντιληφθεί στα Βαλκάνια τι είναι δυνατόν να επακολουθήσει. Η Αλβανία θέλει να γίνει μέλος της Ε.Ε., εκεί θα πρέπει να παιχθεί το παιχνίδι. Θα έπρεπε η χώρα να έχει εθνική και μόνιμη θέση η Ελλάδα για σημαντικά ζητήματα, που θα δεσμεύει όλες τις κυβερνήσεις».


σχετικα αρθρα