ΕΛΛΑΔΑ

«Κατέβασε ρολά» η Σάμος - Στους δρόμους οι κάτοικοι - Ζητούν να κλείσει η δομή φιλοξενίας των προσφύγων

Δημοσίευση 7 Φεβρουαρίου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 7 Φεβρουαρίου 2019, 14:21
Facebook Twitter Whatsapp

Ηχηρό μήνυμα για «κυβερνητική αδιαφορία»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εκατοντάδες κάτοικοι της Σάμου συμμετείχαν στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στο νησί, στο πλαίσιο της Πανσαμιακής απεργίας, με αφορμή το προσφυγικό. Η κατάσταση στη Σάμο είναι έκρυθμη, καθώς χιλιάδες επιπλέον πρόσφυγες από αυτούς που μπορεί να καλύψει η δομή φιλοξενίας, περιφέρονται στο νησί χωρίς καμία κρατική μέριμνα, με αποτέλεσμα κάτοικοι και καταστηματάρχες να διαμαρτύρονται για τη χαμένη κανονικότητα στην καθημερινότητά τους, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα για την έξαρση νοσημάτων, συνέπεια των κακών συνθηκών διαβίωσης των μεταναστών.

Με κεντρικό σύνθημα «να κλείσει η δομή φιλοξενίας» των προσφύγων, κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, που είναι ενήμερο ότι στο νησί αυτή τη στιγμή ζουν 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ η δομή φιλοξενίας τους μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μόλις 700 ανθρώπων! Αποτέλεσμα διάσπαρτες σκηνές σε όλο το νησί, άνθρωποι να ζουν μέσα στις λάσπες, το κρύο, τη βροχή, ευάλωτοι σε ασθένειες, να αφοδεύουν όπου βρουν...

«Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στο νησί του Πυθαγόρα να μετατραπεί σε μια ανοιχτή φυλακή. Δεν είμαστε απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Είμαστε στο πλάι τους. Βιώνουμε τον πόνο, την απελπισία τους και τη δυστυχία τους. Δεν είμαστε ρατσιστές, ούτε ξενοφοβικοί και φυσικά δεν μας διακατέχει αντικυβερνητικό μένος. Αγαπάμε το νησί και δεν θα είμαστε εμείς αυτοί που θα το αφήσουμε στην τύχη του», δηλώνουν  οι κάτοικοι.