ΕΛΛΑΔΑ

Νέες συλλήψεις για την μαφία των φυλακών του Κορυδαλλού

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 18 Φεβρουαρίου 2019, 19:00 / Ανανεώθηκε 18 Φεβρουαρίου 2019, 19:45
Νέες συλλήψεις για την μαφία των φυλακών του Κορυδαλλού
Facebook Twitter Whatsapp

Στην υπόθεση εμπλέκονται 10 άτομα

Μια ακόμη δικογραφία  κακουργηματικού χαρακτήρα για , την  εγκληματική οργάνωση της μαφίας  των φυλακών του Κορυδαλλού σχηματίστηκε από τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής.

Σε αυτήν εμπλέκονται 10 άτομα, ένας Έλληνας και εννιά αλλοδαπούς, εκ των οποίων 6 συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ 4 είναι  ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης. Κατηγορούνται πως σχεδίαζαν να δολοφονήσουν ένα  Πακιστανό, κάτι που απετράπη λόγω της έγκαιρης επέμβασης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Για την υπόθεση αυτή, ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, έγκλειστα σε καταστήματα κράτησης, επικοινωνώντας μεταξύ τους και με άλλα μέλη εκτός φυλακών, κατέβαλαν προσπάθεια και τελικά κατόρθωσαν να στρατολογήσουν άνδρα, προκειμένου, έναντι 30 χιλιάδων ευρώ να αναλάβει την εκτέλεση Πακιστανού. Μάλιστα στα σχέδια της οργάνωσης  ήταν η ανάθεση και άλλων  «συμβολαίων θανάτου».

Από την περαιτέρω έρευνα της αντιτρομοκρατικής, τα μέλη της οργάνωσης εμπλέκονται σε:

  • Μεταφορά ποσοτήτων ναρκωτικών προς πώληση σε νησί του Αιγαίου καθώς και άλλες περιοχές της επικράτειας, και
  • Συστηματική παραχάραξη χαρτονομισμάτων ονομαστικής αξίας των πέντε, δέκα, είκοσι και πενήντα ευρώ, με σκοπό αυτά να τεθούν σε κυκλοφορία.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια ερευνών, κατασχέθηκαν:

5 κιλά και 230 γραμμάρια  ινδικής κάνναβης και 30 περίπου γραμμάρια κοκαΐνης εντυπώματα και υδατογραφήματα για παραχάραξη χαρτονομισμάτων

  • ζυγαριές ακριβείας
  • 27.000 ευρώ
  • 13.255 ευρώ πλαστά χαρτονομίσματα των   πενήντα, είκοσι, δέκα και πέντε ευρώ, καθώς και 2 οχήματα.

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ακόμα ότι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, συνεννοούνται, κατευθύνουν, παρέχουν οδηγίες και απειλούν ευθέως τα μέλη της οργάνωσης, ώστε σε περίπτωση σύλληψης τους να μην αποκαλύπτουν τίποτα αναφορικά με το ρόλο τους, υπό τον φόβο αντιποίνων εντός ή εκτός φυλακής.