ΕΛΛΑΔΑ

Πρόξενος στη Νέα Ζηλανδία: Δεν υπάρχουν Έλληνες τραυματίες

Δημοσίευση 15 Μαρτίου 2019, 08:00 / Ανανεώθηκε 15 Μαρτίου 2019, 08:47
Πρόξενος στη Νέα Ζηλανδία: Δεν υπάρχουν Έλληνες τραυματίες
Facebook Twitter Whatsapp

«Πρόκειται ίσως για μία από τις χειρότερες ημέρες για τη Νέα Ζηλανδία».

«Δεν υπάρχει ελληνικό όνομα στη λίστα με τους τραυματίες ή μέσα στο νοσοκομείο», μετά την επίθεση σε δύο τεμένη στη Νέα Ζηλανδία, όπως δήλωσε στον στον ΣΚΑΪ ο Επίτιμος Πρόξενος στην Ουέλινγκτον, Γιώργος Νεονάκης.

Όπως είπε επικοινώνησε ο ίδιος με αρκετούς Έλληνες και εν συνεχεία αυτοί με άλλους ομογενείς, και δεν υπήρξε καμία αναφορά για τραυματισμό Έλληνα. 

«Πρόκειται ίσως για μία από τις χειρότερες ημέρες για τη Νέα Ζηλανδία» ανέφερε ο κ.Νεονάκης και περιέγραψε το συμβάν: «Η πρώτη επίθεσηέγινε στη 1.40. Ο μακελάρης σκότωσε τουλάχιστον εννέα άτομα στο ένα τέμενος. Άρχισε να πυροβολεί, γύρισε πίσω στο αυτοκίνητο, πήρε δεύτερο πυροβόλο όπλο και συνέχισε το καταστροφικό του έργο. Μέσα στο τζαμί βρισκόντουσαν πάνω από 300 άτομα» σημείωσε ο κ. Νεονάκης ενώ όπως είπε, ο δράστης αμέσως μετά μπήκε στο αυτοκίνητό του και πήγε στο άλλο τέμενος, που απέχει περίπου δέκα λεπτά.

«Δυστυχώς δεν τον πρόλαβε η αστυνομία. Έφτασε στο άλλο τέμενος και άρχισε να σκοτώνει» είπε και επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για Αυστραλό πολίτη.