current views are: 1

15 Μαρτίου 2019
Δημοσίευση10:25

Παναγόπουλος στο «Ακραίως»: Το ΠΑΜΕ δεν μπορεί με τσαμπουκά και μπράτσα να προπηλακίζει

«Δεν πρέπει να είμαστε οι φωνές των κομμάτων».

Δημοσίευση 10:25’
αρθρο-newpost

«Δεν πρέπει να είμαστε οι φωνές των κομμάτων».

«Δεν μπορεί να έρχεται κάποιος με τον τσαμπουκά και με τα μπράτσα και να λέει όχι δεν θα κάνετε συνέδριο» τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ, με αφορμή την εισβολή του ΠΑΜΕ σε εκδήλωση της Συνομοσπονδίας στην Καλαμάτα.

«Ήταν μεταφερόμενοι με πούλμαν αυτοί που ήρθαν. Ήταν εκδήλωση μνήμης, ήρθε το ΠΑΜΕ, πάνω από 1000 άτομα και μας προπηλάκισαν. Εμείς τους αφήσαμε να πουν ότι ήθελαν από το μικρόφωνο, αλλά μετά δεν έφευγαν. Αν αρχίσουμε τις αυτοδικίες δεν είμαστε συντεταγμένη Πολιτεία. Δεν πρόκειται για αντιδικία πολιτικών, ποιον προτιμούμε, αλλά δεν υπάρχει δημοκρατία» σημείωσε για το περιστατικό ο κ. Παναγόπουλος.

Στην επισήμανση ότι το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ως Εργοδοτικό Σωματείο την ΓΣΕΕ, ο πρόεδρός της υπεραμύνθηκε: «Το αίτημα να επανέλθει στα 751 ευρώ ο κατώτατος μισθός, εγώ το υπέγραψα. Τότε έλεγαν ότι ήταν μηδέν. Τώρα είναι το δικό τους αίτημα. Κάναμε 52 απεργίες στα μνημόνια, η αλήθεια είναι μετά τη Marfin όχι τόσο πετυχημένες. Επίσης κάναμε 22 απεργίες επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Τους καλούμε να συμμετέχουν στην πορεία της Συνομοσπονδίας, αλλά κάνουν χωριστή οργάνωση. Έχουν τη δική τους κομματική στρατηγική».

Ο κ. Παναγόπουλος δεν αρνήθηκε ότι η ΓΣΕΕ έχει εξυπηρετήσει κατά καιρούς πολιτικά συμφέροντα. «Κάθε δημοκρατικός θεσμός όσο κι αν προσπαθούν να τον απαξιώνουν, όσο κι αν υπολείπεται των αναγκών της εποχής, παραμένει αναγκαίος. Έχει υποστεί τραύματα η ΓΣΕΕ και από δικά της λάθη. Εγώ δεν γοητεύτηκα ποτέ από την πολιτική, αλλά δεν μπορεί στο  κοινοβούλιο να είναι μόνο γιατροί και δικηγόροι. Εγώ θέλω στο κοινοβούλιο πολλούς συνδικαλιστές, αλλά να μην ξεχνάνε τι υπεράσπιζαν πριν. Μπορώ να ασκήσω κριτική για πάρα πολλούς που μπήκαν στην πολιτική», τόνισε και συνέχισε: «Η απαξίωση είναι πολυπαραγοντική. Το συνδικαλιστικό κίνημα την μεταπολίτευσης ανδρώθηκε με στενή σχέση με κόμματα, χειραγωγήθηκε με τα κόμματα. Από όταν συμμετείχα, αλλάξαμε το δικό μας βηματισμό. Προσπαθήσαμε να ακούσουμε τις φωνές των ανθρώπων του μόχθου και άλλων που είναι στην ανεργία. Δεν πρέπει να είμαστε οι φωνές των κομμάτων, ήταν κάποτε…».


σχετικα αρθρα