ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση και πάλι στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα

Δημοσίευση 15 Μαρτίου 2019, 21:00 / Ανανεώθηκε 15 Μαρτίου 2019, 21:11
Ένταση και πάλι στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα
Facebook Twitter Whatsapp

Οι πόρτες του συνεδριακού κέντρου παρέμεναν κλειστές από το πρωί λόγω των πολύωρων διαπραγματεύσεων για το σύννομο των διαδικασιών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέα ένταση σημειώθηκε στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα. Από το πρωί το κλίμα είναι έκρυθμο με τη διεξαγωγή του να είναι στον αέρα.

Οι πόρτες του συνεδριακού κέντρου παρέμεναν κλειστές από το πρωί λόγω των πολύωρων διαπραγματεύσεων για το σύννομο των διαδικασιών. Λίγο μετά τις επτά το απόγευμα, επιχειρήθηκε είσοδος του προεδρείου της Συνομοσπονδίας στο χώρο του Συνεδρίου με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρής έκτασης επεισόδια, με δυνάμεις του ΠΑΜΕ που βρίσκονταν ακριβώς έξω από την αίθουσα.

Ακολούθως ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, κάλεσε τους σύνεδρους που διαθέτουν την κάρτα συνέδρου να αποχωρήσουν και όλες τις παρατάξεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους λέγοντας πως έχουν τηρηθεί οι διαδικασίες του συνεδρίου. Στο χώρο του συνεδρίου παραμένουν δεκάδες εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ ζητώντας να φύγουν οι «νόθοι» σύνεδροι και οι διαδικασίες παραλαβής των απαραίτητων καρτών να γίνουν απο την αρχή. Το ΠΑΜΕ από το πρωί ζητούσε την αποχώρηση 53 συνέδρων, διατυπώνοντας καταγγελίες για «νόθους και εργοδοτικούς» συνέδρους ενώ από την πλευρά της η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ζητούσε την αποχώρηση 30 συνέδρων του ΠΑΜΕ. 

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα συνδικάτα διήρκησαν όλη την μέρα, προκειμένου να βρεθεί λύση και να ξεκινήσει το συνέδριο, κάτι το οποίο δεν έγινε, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr