ΕΛΛΑΔΑ

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι: Νέο περιστατικό ξυλοδαρμού στις φυλακές - Μας προκαλεί γέλιο η ανακοίνωση του υπ. Δικαιοσύνης

Δημοσίευση 29 Μαρτίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 29 Μαρτίου 2019, 14:45
Σωφρονιστικοί υπάλληλοι: Νέο περιστατικό ξυλοδαρμού στις φυλακές - Μας προκαλεί γέλιο η ανακοίνωση του υπ. Δικαιοσύνης
Facebook Twitter Whatsapp

«Το κουβάρι της βίας και εγκλήματος μέσα και έξω από τις φυλακές, σιγά – σιγά ξεμπλέκεται...»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέο περιστατικό ξυλοδαρμού σωφρονιστικού υπαλλήλου από κρατούμενο στις φυλακές Τρικάλων στις 26 Μαρτίου, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων και για μια ακόμη φορά κατακεραυνώνει το υπουργείο Δικαιοσύνης με αφορμή το δελτίο Τύπου που εξέδωσε μετά τη σύλληψη των δύο δικηγόρων για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, αφού αναφέρεται στο νέο περιστατικό ξυλοδραμού σωφρονιστικού υπαλλήλου, ο οποίος μετά την επίθεση κατέληξε στο νοσοκομείο, επισημαίνει πως μόνο γέλιο της προκαλεί η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την οποία «το κουβάρι της βίας και εγκλήματος μέσα και έξω από τις φυλακές, σιγά – σιγά ξεμπλέκεται...».

Αναλυτικά, ολόκληρη η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας έχει ως εξής:

«Μόλις την περασμένη Πέμπτη 21/3/2019 καταγγείλαμε το νέο ξυλοδαρμό δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων από αλλοδαπό κρατούμενο στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας. Πέντε ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 26/3/2019 στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων ένας ακόμη σωφρονιστικός υπάλληλος γρονθοκοπήθηκε και ξυλοφορτώθηκε από Έλληνα κρατούμενο, ο οποίος προηγουμένως σε έξαλλη κατάσταση, χτυπώντας τις πόρτες και σπάζοντας τα γραφεία, εξύβρισε και απείλησε την υπάλληλο του ιατρείου της Φυλακής. Και αυτός ο συνάδελφός μας οδηγήθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ τελεί ακόμα σε αναρρωτική άδεια συνέπεια των χτυπημάτων που δέχτηκε.

Στο περιστατικό παρών ήταν τόσο ο κ. αρχιφύλακας όσο και η κ. διευθύντρια του καταστήματος για τους οποίους θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε επισήμως ποια ακριβώς ήταν η αντίδρασή τους και τι ακριβώς είπαν στον ξυλοκοπημένο συνάδελφό μας. Κατά τα λοιπά, οργή και νευρικά γέλια μας προκαλεί το χθεσινό (28/3/2019) δελτίο Τύπου του υπουργείου μας, όπου αναφέρεται επί λέξει ότι «το κουβάρι της βίας και εγκλήματος μέσα και έξω από τις φυλακές, σιγά – σιγά ξεμπλέκεται. Όλα αντιμετωπίζονται μεθοδικά και συγκροτημένα».

Έίναι δυνατόν να χαίρονται για αυτό;

Δεν καταλαβαίνουν ότι αν όντως ξετυλιχτεί το κουβάρι, αυτό θα οδηγήσει στην αποκάλυψη της ενοχής τους; Ή μήπως νομίζουν πως μπορούν να πείσουν έστω και έναν με τις δηλώσεις τους ότι οι εικόνες που είδαν τα φώτα της δημοσιότητας αφορούν μόνο δύο πτέρυγες του Κορυδαλλού; Προβληματιζόμασταν παλαιότερα αν είναι ανίκανοι και εξ αυτού του λόγου επικίνδυνοι, τελικά φαίνεται πως είναι εξίσου ανίκανοι και επικίνδυνοι.

ΥΓ: Ο επιθεωρητής των φυλακών επισκέφτηκε το κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού και ζήτησε να δει δύο συγκεκριμένα κελιά, για τα οποία φέρεται να είπε πως έτσι θα έπρεπε να είναι όλα τα κελιά των ελληνικών φυλακών. Ο κύριος αυτός, είναι ο ίδιος επιθεωρητής που στη φυλακή του Αυλώνα φωτογράφισε και βιντεοσκόπησε ένα κελί και με το υλικό αυτό συνέταξε καταγνωστικό πόρισμα. Έν τέλει το υλικό αυτό, άγνωστο πώς, αργότερα διέρρευσε και δημοσιεύτηκε σε γνωστή καθημερινή εφημερίδα. Βρε, πως αλλάζουν οι καιροί!».