ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Στάχτη 2.000 στρέμματα στο δάσος της Στροφυλιάς - Απογειώθηκαν δύο καναντέρ για την κατάσβεση

Δημοσίευση 3 Απριλίου 2019, 07:00 / Ανανεώθηκε 3 Απριλίου 2019, 08:25
Facebook Twitter Whatsapp

Εναέρια μέσα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Στροφυλιάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εφιαλτική νύχτα στο δάσος της Στροφυλιάς, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να δίνουν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να περιορίσουν την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην περιοχή.

Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν δύο καναντέρ προκειμένου να συνδράμουν τα επίγεια μέσα ενώ στο σημείο βρίσκονται 90 πυροσβέστες με 35 οχήματα. Από το πρωί έχουν κοπάσει οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή και οριοθετήθηκε το πύρινο μέτωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός ότι το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στη θάλασσα δίνει τη δυνατότητα στα εναέρια μέσα να εφοδιάζονται γρήγορα με νερό και να πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Η πυρκαγιά έχει περιοριστεί. Υπήρχαν προβλήματα στην προσβασιμότητα στην περιοχή ενώ δυσκολευτήκαμε από τις αλλαγές του ανέμου» δήλωσε ο Αχιλλέας Τζουβάρας, συντονιστής των πυροσβεστικών δυνάμεων στην περιοχή. Πρόσθεσε δε, ότι αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και ότι όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημείο προκειμένου να αποτρέψουν αναζωπυρώσεις. Σύμφωνα με τον κ. Τζουβάρα, από την πυρκαγιά έχουν γίνει στάχτη 2000 στρέμματα δάσους.

Όσον αφορά στα αίτια της φωτιάς, τις έρευνες έχει αναλάβει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.