ΕΛΛΑΔΑ

Πλούσιο το «μενού» στα Εξάρχεια: Mολότοφ, επίθεση στο υπουργείο Πολιτισμού και τραυματισμός αστυνομικού

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 13 Απριλίου 2019, 10:00 / Ανανεώθηκε 13 Απριλίου 2019, 10:14
Πλούσιο το «μενού» στα Εξάρχεια: Mολότοφ, επίθεση στο υπουργείο Πολιτισμού και τραυματισμός αστυνομικού
Facebook Twitter Whatsapp

Η Τροχαία διέκοψε την διέλευση των οχημάτων επί της Πατησίων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επίδειξη δύναμης για μια ακόμη βραδιά έκαναν οι κουκουλοφόροι στο άβατο των Εξαρχείων, με επιθέσεις κατά αστυνομικών, οδοφράγματα, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που εξασφάλισε το Newpost και πρόκληση φθορών στο υπουργείο Πολιτισμού.

Για ακόμη μια φορά, αστυνομικός των ΜΑΤ τραυματίστηκε όταν δέχτηκε επίθεση από έναν 22χρονο υπήκοο Ιράν.

Όλα ξεκίνησαν στις 23:45 όταν ομάδα κουκουλοφόρων άρχισε να εκτοξεύει βόμβες μολότοφ κατά της διμοιρίας που βρίσκεται στην οδό Τοσίτσα. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν ρίχνοντας χημικά με τις οδομαχίες να διαρκούν έως και τις 00:35. Για λόγους ασφαλείας των διερχόμενων οδηγών η Τροχαία διέκοψε την διέλευση των οχημάτων επί της Πατησίων από τις 00:00 έως και την 00:01.

Την ίδια στιγμή και συγκεκριμένα στις 00:25, αναρχικοί επιτέθηκαν με πέτρες και ρόπαλα κατά του  υπουργείου Πολιτισμού και της αστυνομικής δύναμης στο σημείο, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο κτίριο.

Στη 01:40 τα ξημερώματα, ομάδα ατόμων επιτέθηκε με πέτρες κατά αστυνομικών στην οδό Τσαμαδού με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο χέρι ένας αστυνομικός. Συνάδελφοί του κατάφεραν να συλλάβουν ένα  άτομο που όπως προέκυψε είναι Ιρανός ηλικίας 22 ετών.