ΕΛΛΑΔΑ

Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Αθανάσιος

του Σωτήρη Τζούμα - Δημοσίευση 19 Απριλίου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 23 Απριλίου 2019, 13:06
Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Αθανάσιος
Facebook Twitter Whatsapp

Η τελετή ενθρόνισης στον κατάμεστο Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου πραγματοποιήθηκε παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, πολλών Ιεραρχών, των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών.

Πλήθος και πάθος σήμερα στην ακριτική Σιάτιστα, όπου  ενθρονίστηκε  ο νέος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Αθανάσιος, ο τρίτος στη σειρά από τους τρείς Μητροπολίτες  που εξελέγησαν προ μηνός.

Τον Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη Σιατίστης κ. Αθανάσιο υποδέχθηκε σε  κομβικό σημείο  της Σιάτιστας ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης.

Στην συνέχεια, έξω από  το Δημαρχείο Σιάτιστας τον νέο Μητροπολίτη Αθανάσιο υποδέχθηκαν οι τοπικές αρχές, εκπρόσωποι φορέων, κληρικοί και πλήθος πιστών της περιοχής αλλά και από την Καστοριά όπου ο Αθανάσιος υπηρετούσε μέχρι τώρα ως Πρωτοσύγκελλος.

Το νέο Μητροπολίτη Αθανάσιο που έρχεται να καταστεί ποιμένας του ευαίσθητου αυτού χώρου της Δυτικής Μακεδονίας και να γεμίσει με την δική του πνευματικότητα το κενό που δημιούργησε η αιφνίδια απώλεια του Παύλου,καλωσόρισε  ο Δήμαρχος  Βοΐου κ. Δημήτριος  Λαμπρόπουλος και τον ευχαρίστησε με θερμά λόγια ο Μητροπολίτης. 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η τελετή ενθρόνισης στον κατάμεστο Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, πολλών Ιεραρχών, των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών. Εντύπωση έκανε  η συμμετοχή και ο ενθουσιασμός  των παρισταμένων πιστών.