ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας μικρού Μάριου: «Όσο ο δολοφόνος είναι ελεύθερος, κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος»

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 6 Μαΐου 2019, 09:00 / Ανανεώθηκε 6 Μαΐου 2019, 09:42
Πατέρας μικρού Μάριου: «Όσο ο δολοφόνος είναι ελεύθερος, κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος»
Facebook Twitter Whatsapp

«Τέσσερις μέρες βρέχει σφαίρες στο Μενίδι» ο πατέρας που είδε το παιδί του να πέφτει νεκρό από αδέσποτη σφαίρα. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μνήμες από τον άδικο θάνατο του δεκάχρονου τότε Μάριου Σουλούκου, από αδέσποτη σφαίρα ενώ βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου του για την σχολική εορτή, ξύπνησε ο σοβαρός τραυματισμός της 8χρονης Αλεξίας από περίστροφο στην Θήβα, στον πατέρα του. Ο κ. Αθανάσιος Σουλούκος «σπάει» τη σιωπή του και μιλάει αποκλειστικά στο Νewpost και ζητάει για ακόμη μια φορά να βρεθούν οι δολοφόνοι του παιδιού του, όπως έγινε και με τον 55χρονο ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων που από την σφαίρα του προήλθε ο σοβαρός τραυματισμός της μικρής Αλεξίας. Όπως λέει με τρεμάμενη φωνή, «Όσο ο δολοφόνος του Μάριου είναι έξω, κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχα».

«Τέσσερις μέρες βρέχει σφαίρες στο Μενίδι»

«Όταν άκουσα την είδηση με έπιασε κρύος ιδρώτας, με έπιασε πανικός, λέω δεν είναι δυνατόν, γιατί μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι οι ανεξέλεγκτοι πυροβολισμοί στον αέρα θα προκαλέσουν προβλήματα» λέει αρχικά. «Από το μυαλό του περνούν αστραπιαία οι πρώτες στιγμές της είδησης του θανάτου του παιδιού του, από αδέσποτη σφαίρα τον Ιούνιο του 2017 στην αυλή του 6ου δημοτικού στο Μενίδι». Ήταν 8 Ιουνίου κατά την διάρκεια σχολικής εορτής, όταν ο μικρός Μάριος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος. Αρχικά όλοι πίστεψαν πως το παιδί λιποθύμησε και χτύπησε στο έδαφος με αποτέλεσμα να ματώσει. Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε πως έφερε τραύμα από σφαίρα. "Συγχαρητήρια στην αστυνομία που κατόρθωσε και συνέλαβε τον εγκληματία που πυροβόλησε το κορίτσι, εμένα δυο χρόνια τώρα από την άλλη, με ενημερώνουν πως δεν έχουν στοιχεία. Δεν θέλουν να έχουν τον έλεγχο, όχι ότι δεν μπορούν" δηλώνει ο πατέρας του Μάριου, Αθανάσιος Σουλούκος.

Μάλιστα προχωράει σε μια ακόμη σοβαρή καταγγελία, καθώς όπως δηλώνει, «Τέσσερις μέρες έχουμε πυροβολισμούς. Η τοπική κοινωνία μαζεύει σφαίρες από ταράτσες και μπαλκόνια, τι κάνει η πολιτεία, τι κάνει η αστυνομία, οι άνθρωποι που είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια μας, που είναι εξαφανισμένοι;» διερωτάται. «Σε αντίθεση με την κινητοποίηση της αστυνομίας και τα άμεσα αποτελέσματα που προέκυψαν από την έρευνα στην περίπτωση της μικρής Αλεξίας, οι αστυνομικοί στο Μενίδι από τις μέρες εκείνες, έως και σήμερα, πρακτικά απέτυχαν». Παρά τις αναφορές που υπήρχαν για πυροβολισμούς από συγκεκριμένο σπίτι Ρομά εκείνο το απόγευμα από μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, ουδείς συνελήφθη. Τότε είχαν γίνει 32 προσαγωγές ατόμων και είχαν βρεθεί 18 κάλυκες από πιστόλι των 9 χιλιοστών, ένας κάλυκας από 7,62, επτά κάλυκες πυροβόλου όπλου, επτά φυσίγγια από καραμπίνα διάφοροι κάλυκες διάσπαρτοι σε χωράφια και δρόμους της περιοχής. Ο Κύριος Σουλούκος, το μόνο που επιδιώκει είναι αποδοθεί δικαιοσύνη, «το παιδί μου δεν θα ξαναγυρίσει, αλλά όποιος το σκότωσε πρέπει να πληρώσει» λέει καταλήγοντας.