ΕΛΛΑΔΑ

Το Σάββατο η εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής

του Σωτήρη Τζούμα - Δημοσίευση 9 Μαΐου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 9 Μαΐου 2019, 12:09
Το Σάββατο η εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής
Facebook Twitter Whatsapp

Η Σύνοδος έκανε σήμερα αποδεκτή την γραπτή παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου - Σήμερα ή αύριο εκλέγονται οι νέοι Ιεράρχες για Αυστραλία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Σάββατο 11 Μαΐου σύμφωνα με πληροφορίες από το Φανάρι θα γίνει, η εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία συνεδριάζει από σήμερα στο σεπτό Κέντρο υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Η Σύνοδος έκανε σήμερα αποδεκτή την γραπτή παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, την οποία, ως γνωστόν, επέδωσε αυτοπροσώπως ο απερχόμενος Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος το περασμένο Σάββατο 4 Μαΐου 2019 στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Επίσης η Σύνοδος αποφάσισε πριν λίγο να σταλεί γράμμα στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, για να ζητηθεί ως είθισται η συμβουλευτική διαγνώμη του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και της Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής όπως προβλέπεται από το Άρθρο 13 του Συνταγματίου της Αρχιεπισκοπής, πράγμα το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι τώρα.

Σήμερα η Σύνοδος ασχολείται με τα της Αυστραλίας. Από το πρωί στις 9 γίνονται διαβουλεύσεις για την μορφή που θα πάρει το νέο διοικητικό σχήμα που θα λάβει η άλλοτε ενιαία Αρχιεπισκοπή. Εκτός απροόπτου σήμερα ή μέχρι αύριο θα γίνουν οι εκλογές των νέων Ιεραρχών που θα αναλάβουν την διαποίμανση της Αρχιεπισκοπής Σίδνεϊ και των δύο ή τριών Μητροπόλεων που θα προκύψουν από το νέο σχήμα.