ΕΛΛΑΔΑ

Το Σάββατο η εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής

του Σωτήρη Τζούμα - Δημοσίευση 9 Μαΐου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 9 Μαΐου 2019, 12:09
Το Σάββατο η εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής
Facebook Twitter Whatsapp

Η Σύνοδος έκανε σήμερα αποδεκτή την γραπτή παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου - Σήμερα ή αύριο εκλέγονται οι νέοι Ιεράρχες για Αυστραλία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Σάββατο 11 Μαΐου σύμφωνα με πληροφορίες από το Φανάρι θα γίνει, η εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία συνεδριάζει από σήμερα στο σεπτό Κέντρο υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Η Σύνοδος έκανε σήμερα αποδεκτή την γραπτή παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, την οποία, ως γνωστόν, επέδωσε αυτοπροσώπως ο απερχόμενος Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος το περασμένο Σάββατο 4 Μαΐου 2019 στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Επίσης η Σύνοδος αποφάσισε πριν λίγο να σταλεί γράμμα στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, για να ζητηθεί ως είθισται η συμβουλευτική διαγνώμη του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και της Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής όπως προβλέπεται από το Άρθρο 13 του Συνταγματίου της Αρχιεπισκοπής, πράγμα το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι τώρα.

Σήμερα η Σύνοδος ασχολείται με τα της Αυστραλίας. Από το πρωί στις 9 γίνονται διαβουλεύσεις για την μορφή που θα πάρει το νέο διοικητικό σχήμα που θα λάβει η άλλοτε ενιαία Αρχιεπισκοπή. Εκτός απροόπτου σήμερα ή μέχρι αύριο θα γίνουν οι εκλογές των νέων Ιεραρχών που θα αναλάβουν την διαποίμανση της Αρχιεπισκοπής Σίδνεϊ και των δύο ή τριών Μητροπόλεων που θα προκύψουν από το νέο σχήμα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr