ΕΛΛΑΔΑ

Αντιφάσεις στις άδειες Κουφοντίνα: Πέρσι «τιμωρούσαν» εισαγγελείς, τώρα ασκούν αναιρέσεις

Δημοσίευση 19 Μαΐου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 19 Μαΐου 2019, 13:07
Αντιφάσεις στις άδειες Κουφοντίνα: Πέρσι «τιμωρούσαν» εισαγγελείς, τώρα ασκούν αναιρέσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Στηρίζει την Ξ. Δημητρίου η Ένωση Εισαγγελέων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τον πειθαρχικό έλεγχο δυο εισαγγελέων που είχαν συναινέσει στην χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, τον Νοέμβριο του 2017 και τον Φεβρουάριο του 2018 είχε ζητήσει η κ. Ξένη Δημητρίου πριν από περίπου ένα χρόνο.

Ωστόσο, τώρα η ίδια η εισαγγελέας ζήτησε να αναιρεθεί το βούλευμα με το οποίο αποφασίστηκε ομόφωνα η μη χορήγηση άδειας στον «Λουκά» της «17Ν».

Η κα Δημητρίου είχε παραγγείλει να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δύο εισαγγελείς διότι «η έγκρισή του στο αίτημα Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας «αντίκειται στις υποχρεώσεις του που απορρέουν από το Σύνταγμα και τις κείμενες διατάξεις, θίγει το κύρος της δικαιοσύνης και του εισαγγελικού λειτουργήματος και συνιστά το πειθαρχικό παράπτωμα της “παράβασης διατάξεως που αναφέρεται στην απονομή της δικαιοσύνης…“ και συγκεκριμένα της πλημμελούς άσκησης των υπηρεσιακών του καθηκόντων, σε σχέση με τις (υπηρεσιακές του) ενέργειες κατά την χορήγηση αδείας στο Δημήτριο Κουφοντίνα». 

Να σημειωθεί πως ενώ η κ. Δημητρίου είχε αναθέσει την δικογραφία σε έμπειρο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να την κρίνει, όταν εκείνος της είπε πως δεν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση στο ομόφωνο βούλευμα των δικαστών του Βόλου, ανέλαβε η ίδια να ασκήσει την αναίρεση και μάλιστα θα την εισηγηθεί την Τρίτη ενώπιον του Ποινικού Τμήματος.

Στήριξη από Ένωση Εισαγγελέων και υπ. Δικαιοσύνης

Στήριξη στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η οποία άσκησε αναίρεση στο βούλευμα που «έκοψε» την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, παρέχει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σύμφωνα με το law&order.gr, η Ένωση αναφέρει πως η κυρία Δημητρίου ασκώντας αναίρεση στο βούλευμα λειτούργησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και πως κάθε δήλωση από πολιτικά πρόσωπα που της αποδίδει σκοπιμότητα είναι «τουλάχιστον ατυχής».

Να σημειωθεί επίσης πως στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, να αναιρέσει το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Βόλου ανοίγοντας το δρόμο για νέα, την 7η κατά σειρά, άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, απάντησε χθες το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο καταφέρεται εναντίον εκείνων που «επιχειρούν να θυσιάσουν το κύρος της Δικαιοσύνης στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης, ακόμη και με προσωπικές επιθέσεις εναντίον της Εισαγγελέως και με δηλώσεις που συνιστούν παρέμβαση στη Δικαιοσύνη».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr