ΕΛΛΑΔΑ

Ιερέας στη Χίο πέταξε στο πρόσωπο του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη κέρματα από το δίσκο και τον φώναζε «Προδότη»!

του Σωτήρη Τζούμα - Δημοσίευση 2 Ιουνίου 2019, 15:00 / Ανανεώθηκε 2 Ιουνίου 2019, 15:07
Ιερέας στη Χίο  πέταξε στο πρόσωπο του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ  Ανδρέα  Μιχαηλίδη κέρματα από το δίσκο και τον φώναζε «Προδότη»!
Facebook Twitter Whatsapp

« Προδότη, πάρε τα 30 αργύρια, που πούλησες την Μακεδονία», φώναξε ο παπάς. 

Ένα μάλλον... ασυνήθιστο περιστατικό έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής χωρίς πάντως να είναι ικανό δυναμιτίσει το  κλίμα των εκλογών.

Το καταγγέλλει η νέα Πρόεδρος της Κοινότητας Φλατσίων Μαρίνα Τσόρη και το επιβεβαιώνει ο παθών Βουλευτής Χίου ΣΥΡΙΖΑ  Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Πρωταγωνιστής ο Ιερέας  της Κοινότητας Κοινής Χίου Νικόλαος Λιαδής, ο οποίος ενώ  τελούσε  μνημόσυνο στην Εκκλησία των φλατσίων,  παρόντος του Βουλευτή Χίου Α. Μιχαηλίδη, κατέβηκε από το ιερό βήμα πλησίασε τον Βουλευτή, πήρε από τον δίσκο στο παγκάρι μια χούφτα με κέρματα και τα πέταξε στο πρόσωπο του φωνάζοντας: « Προδότη, πάρε τα 30 αργύρια, που πούλησες την Μακεδονία».

Εννοείται ότι υπήρξε αντίδραση από το εκκλησίασμα ενώ ο Βουλευτής προτίμησε να εξέλθει του Ιερού Ναού για να αποφορτίσει την ατμόσφαιρα.

Σε ερώτημα προς τον Βουλευτή, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης απάντησε ότι δεν περίμενε μια τέτοια πράξη μέσα στον Ναό και με τον Ιερέα να φοράει τα άμφια του.

Νομίζω, μας είπε, ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη πουθενά στην χώρα μας. Δεν θα με πείραζε αν μετά την Λειτουργία ο Ιερέας σε προσωπικό επίπεδο εξέφραζε την δυσαρέσκεια του.

Από την μεριά του ο Αρχιερατικός Επίτροπος που ρωτήθηκε απάντησε ότι υπήρχε μια οικειότητα μεταξύ Βουλευτή και Ιερέα που όμως ο τελευταίος υπερέβη τα όρια, με αποτέλεσμα να έχουμε το θλιβερό αυτό επεισόδιο.

Σημειώνεται πάντως ότι ο Ιερέας της Κοινής, που καλύπτει και τις ανάγκες των Φλατσίων, πρώην ναυτικός το επάγγελμα, είναι χαμηλών τόνων άνθρωπος και μέχρι τώρα δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα ακραίας συμπεριφοράς.

Για το θέμα  αυτό ρωτήθηκε  ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος και  απάντησε τα εξής: «Μας στεναχωρούν κάποιες αποφάσεις, αλλά σεβόμεθα και αγαπούμε τα πρόσωπα γιατί είναι εικόνες Θεού».

*Με πληροφορίες από την εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr