ΕΛΛΑΔΑ

Η κίνηση ματ που έκανε τον Δήμο Ζωγράφου... μπλε

του Σωτήρη Τζούμα - Δημοσίευση 4 Ιουνίου 2019, 19:00 / Ανανεώθηκε 4 Ιουνίου 2019, 19:49
Η κίνηση ματ που έκανε τον Δήμο Ζωγράφου... μπλε
Facebook Twitter Whatsapp

Άνετο προβάδισμα του κ. Βασίλη Θώδα έναντι της απερχόμενης Δημάρχου κ. Καφατσάκη

Εκλογικό ντέρμπι έζησαν την Κυριακή 2 Ιουνίου στο Δήμο  Ζωγράφου, καθώς μετά τις 9 το βράδυ ξεκαθάρισε το τοπίο και φάνηκε το άνετο προβάδισμα του κ. Βασίλη Θώδα έναντι της απερχόμενης Δημάρχου κ. Καφατσάκη, η οποία άντλησε ψήφους από τις δεξαμενές όλων των άλλων υποψηφίων, ακόμη και από τον  κ. Αγγελόπουλο.

Το αποτέλεσμα όμως δικαίωσε τον κ. Βασίλη Θώδα και όσους τον βοήθησαν. Ο κ. Θώδας είναι ένας νέος άνθρωπος,  επιτυχημένος έως σήμερα στη θέση που κατείχε στη Βουλή και σεβαστός από όσους τον γνωρίζουν.

Και σίγουρα το αποτέλεσμα ήταν μία καθαρή  αποδοκιμασία για  τα πέντε χρόνια διοίκησης της κ. Καφατσάκη και των επιλογών της.

Άλλη μια Δήμαρχος που έκανε μόνο μία θητεία στον Δήμο Ζωηράφου, όπως και ο αείμνηστος Δήμαρχος Καλλίρης. Αυτό δείχνει μια πολιτική και εκλογική ωρίμανση των ψηφοφόρων του Ζωγράφου που δεν επιβραβεύουν τους διχασμούς και τη μετριότητα,αλλά απαιτούν ενότητα και έργα.

Και δεν χαρίζουν δεύτερη θητεία σε κανένα Δήμαρχο, αν δεν πολιτευτεί σωστά!

Ο κ. Θώδας υπερίσχυσε του κ. Αγγελόπουλου και πέρασε στο δεύτερο γύρο,αφού και οι δύο πάλευαν γι’ αυτό. Το μόνο βέβαιο ήταν, ότι ένας εκ των δύο θα είχε αυτή την τύχη αφού είχε διασπαστεί ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας στου Ζωγράφου για χάρη τους.

Σε αντίθεση με την κ. Καφατσάκη που όδευε με τη δεξαμενή της ακέραιη. Και αν δεν είχε αποκλείσει από αυτήν δυνάμεις και φορείς της πόλης, όπως η Εκκλησία, θα είχε επανεκλεγεί Δήμαρχος Ζωγράφου. Διότι ο ικανός και σωστός ηγέτης από την κίνηση ματ παίρνει πόντους και κρίνεται.

Ο κ. Θώδας μετά την πρώτη Κυριακή κατάφερε να προσεταιριστεί το δυναμικό ποίμνιο και  την ενορία του Αγίου Γεωργίου Ζωγράφου, που μέχρι την πρώτη Κυριακή έδειχνε την προτίμησή της στον ομοϊδεάτη του κ. Αγγελόπουλο και ενορίτη της, αν και τηρούσε ισάξια στάση και για τους δύο. Ο κ. Θώδας κατόρθωσε να πείσει και να έχει κοντά του στην κεντρική ομιλία του πριν τη δεύτερη αναμέτρηση τον προϊστάμενο του Αγίου Γεωργίου Αρχιμ. Βενέδικτο και κατ´ επέκταση όλη την ενορία, το συμπαγές εκκλησίασμα των εξακοσίων και πλέον ατόμων που εκκλησιάζονται τακτικά.

Και το κατάφερε αυτό ο κ. Θώδας ακριβώς τη στιγμή μηδέν και με υπεροχικό πολιτικό ελιγμό που σήμερα τον έχει καταστήσει Δήμαρχο Ζωγράφου.

Εδώ πρέπει να καταγραφεί το λάθος που στοίχισε τις τετρακόσιες ψήφους στην κ. Καφατσάκη και έχασε το θώκο της, η απόσταση που τήρησε από τη συγκεκριμένη ενορία, την οποία ειρήσθω εν παρόδω πολέμησε με δικαστικές διενέξεις και αγωγές, αλλά και γενικότερα την Εκκλησία.

Και αυτό δεν το ξέχασε το ευσεβές πλήρωμα και απέδωσε το δίκαιο με την ψήφο του.

Όταν ο κόσμος είδε, ότι ο Δήμος θα έπεφτε πάλι στα χέρια της Συριζαίας κ. Καφατσάκη, επιστρατεύτηκαν όλοι- πλην Αγγελόπουλου δυστυχώς- για να εκλεγεί Δήμαρχος αυτός που δεν θα συνέχιζε την πολεμική κατά της Εκκλησίας.

Το κόμμα της κ. Καφατσάκη με τη σημαία του οποίου κατερχόταν στις εκλογές, δεν είχε αφήσει τους καλύτερους οιωνούς για το μέλλον της Εκκλησίας από τον Οκτώβρη του 2018...

Δυστυχώς για κάποιους δεν ζούμε σε εποχές που ο κόσμος με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αντέχει διχασμούς, γκρίνιες και την πίστη του διωκόμενη. Ο νονός που βάφτισε Σαούλ τον κ. Τσίπρα μάλλον έκανε λάθος στο όνομα...

Το... Διοκλητιανός ταιριάζει σήμερα γάντι! Είναι βέβαιο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε το τίμημα και για το νέο Διοκλητιανό.

Στον κ. Θώδα αξίζουν συγχαρητήρια για την εκλογή του αλλά περισσότερο για τον ελιγμό του με τον οποίο απέσπασε τη στήριξη του Αρχιμ. Βενεδίκτου και της ενορίας του Αγίου Γεωργίου Ζωγράφου αλλά και όλων εκείνων που πήγαν και τον ψήφισαν  την ύστατη στιγμή. Ήταν σίγουρα ένας ελιγμός σωτηρίας και διάσωσης.

Γιατί αν η δεξαμενή του κ.Αγγελόπουλου είχε καταλήξει ατόφια στην κ. Καφατσάκη, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα πανηγύριζε σήμερα για ένα μεγάλο Δήμο στην Αττική. Κι αν δεν είναι απόλυτο αυτό,σίγουρα κάποιο ρόλο έπαιξε. Πάντως ο ηγέτης του Ζωγράφου κρίθηκε στον ελιγμό και την κίνηση ματ...ένα μάθημα για όσους αποκλείουν από το κάδρο της κοινωνίας την Εκκλησία και την απαξιώνουν παντοιοτρόπως! Να όμως που και εδώ απέδειξε πως όταν θέλει κάνει τη διαφορά.

Είναι βέβαιο ότι ο νέος Δήμαρχος  Ζωγράφου κ. Θώδας θα έχει γόνιμη θητεία η οποία θα του δώσει τον αέρα για να διεκδικήσει και να κατακτήσει πολλές τετραετίες ακόμη! Έχει  όλες τις εγγυήσεις!

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις