ΕΛΛΑΔΑ

Novartis: Μήνυση Μανιαδάκη στους «Σαράφη» και «Κελέση»

Δημοσίευση 5 Ιουνίου 2019, 15:00 / Ανανεώθηκε 5 Ιουνίου 2019, 15:36
Novartis: Μήνυση Μανιαδάκη στους «Σαράφη» και «Κελέση»
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Νίκος Μανιαδάκης αναφέρει τα πραγματικά ονόματα των δύο προστατευόμενων μαρτύρων στη μήνυσή του.

Ο Νίκος Μανιαδάκης, που έφερε το ψευδώνυμο «Γιάννης Αναστασίου» στην υπόθεση της Novartis, υπέβαλε μήνυση προς τους άλλους δύο προστατευόμενους μάρτυρες, «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης». 

Στη μήνυσή του, ο κ. Μανιαδάκης καταγγέλλει ότι οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες τέλεσαν σε βάρος του το αδίκημα «της ψευδορκίας , της ψευδούς καταμηνύσεως και της συκοφαντικής δυσφημήσεως τα οποία τέλεσαν, με σειρά καταθέσεων τους ενώπιόν της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη από τις 6.11.2017 έως τα τέλη του 2018».

Σύμφωνα με τον κ. Μανιαδάκη, οι καταθέσεις τους, που οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για παθητική δωροδοκία, με ζημία άνω των 150.000 ευρώ του Ελληνικού Δημοσίου «βρίθει ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών, μεταξύ άλλων και σε βάρος μου».

Μάλιστα, αναφέρει ότι τα πραγματικά ονόματα των δύο προστατευόμενων μαρτύρων είναι Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης και Μαρία Μαρανγκέλη, ο πρώτος στέλεχος της Novartis και η δεύτερη γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή. Ο κ. Μανιαδάκης αναφέρει ότι «είτε από αμέλεια είτε από κακό συγχρονισμό της διαδικασίας λήψης καταθέσεων από τους προστατευόμενους μάρτυρες, είχαμε λάβει άπαντες γνώση της ταυτότητας ενός εκάστου από εμάς».

Επίσης, ο κ. Μανιαδάκης υποστηρίζει ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων στο πρόσωπο των δύο προστατευόμενων μαρτύρων, καθώς το αμερικανικό δίκαιο προβλέπει το δικαίωμα αποζημίωσης από 10% έως 30% του προστίμου, κάτι που προσκρούει στο ελληνικό δίκαιο.

Δείτε ΕΔΩ τη μήνυσή του