ΕΛΛΑΔΑ

Πρέσβης Κατάρ σε Βούτση: «Περιμένουμε την μελέτη για να φτιάξουμε πτέρυγα νοσοκομείου στο Μάτι»

Δημοσίευση 13 Ιουνίου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 13 Ιουνίου 2019, 14:55
Πρέσβης Κατάρ σε Βούτση: «Περιμένουμε την μελέτη για να φτιάξουμε πτέρυγα νοσοκομείου στο Μάτι»
Facebook Twitter Whatsapp

Το Κατάρ έχει δεσμευτεί ότι θα ενισχύσει τη δημιουργία μονάδων υγείας στο Μάτι από τον Απρίλιο, όμως ακόμα δεν έχουν λάβει ολοκληρωμένη μελέτη από την ελληνική κυβέρνηση.

Σε συνάντηση που είχαν σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, με τον πρέσβη του Κατάρ, Abdulaziz Ali Al – Naama, ο Πρόεδρος της Βουλής έθεσε στον Πρέσβη, το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης από την πλευρά του Κατάρ στον κεντρικό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για το Μάτι, που επλήγη πέρυσι από τη φονική πυρκαγιά, για την ανέγερση μίας ή και περισσοτέρων μονάδων υγείας στην περιοχή, καθώς υπάρχει μια δέσμευση, από την πλευρά του Κατάρ, μετά την επίσκεψη και του Υπουργού Εξωτερικών του κ. Κατρούγκαλου, για να υπάρχει μια βοήθεια προς τους πληγέντες της μεγάλης τραγωδίας.

Ο Πρέσβης κ. Abdulaziz Ali Al – Naama επιβεβαίωσε την πρόθεση του κράτους του Κατάρ για την ενίσχυση της δημιουργίας μονάδων υγείας στο Μάτι τονίζοντας ωστόσο πως δεν έχουν λάβει ακόμα μια πλήρη, ολοκληρωμένη μελέτη του έργου ώστε να συμβάλλουν οικονομικά! Συγκεκριμένα, ο πρέσβης ανέφερε πως «δεν υπάρχει αμφιβολία πως το Κατάρ συμβάλλει και βοηθάει όλες τις φιλικές χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, με στόχο την περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων, αναμένουμε μια πλήρη και ολοκληρωμένη μελέτη αυτού του έργου, εμείς θα συμβάλουμε στην κατασκευή μιας πτέρυγας του νοσοκομείου αυτού, όπως αυτό συμφωνήθηκε στην επίσκεψη του κ. Κατρούγκαλου στη χώρα μας».

Σημειώνεται πώς ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε επισκεφτεί το Κατάρ τον Απρίλιο και είχε αποσπάσει την υπόσχεση για οικονομική ενίσχυση από πλευράς της χώρας, όμως 3 μήνες μετά δεν έχει δοθεί στους ανθρώπους του Κατάρ μια ολοκληρωμένη μελέτη για τις μονάδες υγείας της περιοχής, ώστε να συμβάλλουν μέσω ανέγερσης μιας ή περισσότερων μονάδων υγείας.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι όταν ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε επισκεφτεί το Μάτι τον Νοέμβριο του 2018 είχε υποσχεθεί τη δημιουργία νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής στη Ραφήνα. Μάλιστα, μιλώντας με κατοίκους της περιοχής είχε πει τότε ότι η κυβέρνηση θα έριχνε και 20 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του. Συγκεκριμένα, είχε πει:  «Διότι να σου πω και κάτι άλλο; Και να έπαιρνες 2.000 ευρώ, δε θα γινόταν τίποτα, θα τα έχανες αυτά τα χρήματα, θα τα σπατάλαγες. Άρα ας μην πάμε εκεί τη συζήτηση. Π.χ. να σκεφτούμε για το νοσοκομείο, εγώ λέω να το βάλουμε μπροστά».

Κοντεύει ένας χρόνος πια από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και νέες μονάδες υγείας, πόσο μάλλον νοσοκομείο, δεν έχει ξεκινήσει να φτιάχνεται...