ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την επέμβαση της ΕΚΑΜ στον Κορυδαλλό

Δημοσίευση 26 Ιουνίου 2019, 07:00 / Ανανεώθηκε 26 Ιουνίου 2019, 08:28
Αποκλειστικές φωτογραφίες από την επέμβαση της ΕΚΑΜ στον Κορυδαλλό
Facebook Twitter Whatsapp

Με εισαγγελική εντολή υπήρξε επέμβαση των ειδικών δυνάμεων και έληξαν τα επεισόδια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με την επέμβαση των ΜΑΤ και της ΕΚΑΜ έληξαν οι άγριες συμπλοκές που ξέσπασαν χθες στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού.

Αφορμή στάθηκε η συμπλοκή ενός Γεωργιανού μ' έναν Πακιστανό. Στα επεισόδια ενεπλάκησαν κρατούμενοι της Ε' (Γεωργιανοί, Ρώσοι) και της Β' πτέρυγας (Κούρδοι, Αφγανοί, Πακιστανοί).

Οι κρατούμενοι έσπασαν τα διαχωριστικά κιγκλιδώματα και επιχείρησαν να καταλάβουν το διοικητήριο, κάτι που τελικά αποφεύχθηκε.

Μαρτυρίες σωφρονιστικών υπαλλήλων ανέφεραν ότι οι κρατούμενοι που ενεπλάκησαν στα επεισόδια είχαν στη διάθεσή τους αυτοσχέδια μαχαίρια και χαντζάρες.

Με εισαγγελική εντολή υπήρξε επέμβαση των ειδικών δυνάμεων και έληξαν τα επεισόδια. 

Τα ευρήματα που εντόπισαν αστυνομικοί σε κελιά κρατουμένων σοκάρουν. Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδια μαχαίρια, τάβλες με καρφιά, κοντάρια με λόγχες, χατζάρες και σιδερένιες δοκούς. 

Από τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ κρατουμένων που διήρκησαν αρκετές ώρες, τραυματίστηκαν ένας σωφρονιστικός υπάλληλος και ένας αλλοδαπός, κάτι που ήταν και η αφορμή για την έναρξη των άγριων συγκρούσεων. 

Υπ. Δικαιοσύνης: «Αναταραχή» στις φυλακές Κορυδαλλού

Λίγο αργότερα το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για «αναταραχή»:

«Αναταραχή υπήρξε σήμερα το πρωί ανάμεσα σε κρατουμένους δύο πτερύγων (Β΄ και Ε΄) του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού - Ι, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν βιαιοπραγίες ή εκτεταμένες συμπλοκές. Αφού ασφαλίστηκαν οι πτέρυγες, με τη συνδρομή δύναμης της Ελληνικής Αστυνομίας, οι κρατούμενοι εισήλθαν στα κελιά τους και αποκαταστάθηκε πλήρως η εύρυθμη λειτουργία του Καταστήματος. Διεξάγονται έρευνες στους χώρους των πτερύγων για πιθανά απαγορευμένα αντικείμενα».