ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά στην Αγ. Τριάδα στα Μέγαρα: Οι φλόγες «έγλειψαν» αυλές σπιτιών

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 21 Ιουλίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 21 Ιουλίου 2019, 16:32
Πυρκαγιά στην Αγ. Τριάδα στα Μέγαρα: Οι φλόγες «έγλειψαν» αυλές σπιτιών
Facebook Twitter Whatsapp

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Κυριακής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιά που εκδηλώθηκε στην Αγία Τριάδα Μεγάρων.

Η φωτιά έφτασε σε κατοικημένη περιοχή με τις φλόγες να γλείφουν αυλές σπιτιών και τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη να την περιορίσουν.

Στο σημείο επιχειρήσαν αρχικά 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα ενώ ρίψεις νερού κάνουν δύο ελικόπτερα.

Στην πορεία αποφασίστηκε ωστόσο η ενίσχυση των δυνάμεων και πλέον στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 51 πυροσβέστες, 19 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και δύο ελίκόπτερα.

Να σημειώσουμε πως στην περιοχή μετέβη εσπευσμένα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς για το συντονισμό των δυνάμεων που επιχειρούν εκεί. 

Θυμίζουμε πως με βάση το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για σήμερα Κυριακή 21 Ιουλίου 2019, προβλεπόταν πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για Περιφέρεια Αττικής και Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Εύβοια).