ΕΛΛΑΔΑ

Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος: «Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τις εκκλησίες μας»

του Σωτήρη Τζούμα - Δημοσίευση 27 Ιουλίου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 27 Ιουλίου 2019, 11:03
Πατριάρχης Αλεξανδρείας  Θεόδωρος: «Δεν θα  εγκαταλείψουμε ποτέ τις εκκλησίες μας»
Facebook Twitter Whatsapp

«Εύχομαι σε όλους τους Αιγυπτιώτες που πέρασαν από αυτό το προάστιο, από αυτόν τον ιστορικό ναό, να κοιμηθούν ήσυχοι, δεν εγκαταλείπουμε την Αγία Παρασκευή, δεν εγκαταλείπουμε τους ναούς μας»

Την από καρδιάς πεποίθησή του, ότι «όσοι μείνανε στην Αλεξάνδρεια, δεν εγκαταλείπουν τους ναούς που μας χάρισαν οι πρόγονοί μας, σε αυτήν την ευλογημένη χώρα της Αιγύπτου», εξέφρασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της επίσκεψης του χθες και σήμερα στο μικρό αλλά ιστορικό ναό της Αγίας Παρασκευής στην παραθαλάσσια αιγυπτιακή πόλη της Μεσογείου – που μέσα από τον ελληνισμό της συνδέει τις δύο χώρες – δήλωσε «Κάποτε εδώ, σε αυτόν τον ναό της Αγίας Παρασκευής, ξενυχτούσαν κατά τη διάρκεια αυτής της πανήγυρης, εκατοντάδες Αιγυπτιώτες…» ανέφερε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος. 

Ο ίδιος μίλησε για τη σημασία του ναού αυτού, που έφερε πολλούς Αλεξανδρινούς να ανάψουν ένα κερί στην Αγία εκείνη της εκκλησίας που κρατά στα χέρια της ένα κλαδί από φοίνικα, που αποτελεί το σύμβολο της αθανασίας. 

Και δίπλα από τον Μητροπολίτη Ανταναναρίβης και Βορείου Μαδαγασκάρης Ιγνάτιο, αλλά και τον Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας π. Νικόδημο Τότκα, ο Πατριάρχης Θεόδωρος μίλησε προς όλο το εκκλησίασμα για την ιστορία του ναού. Μία ιστορία, που ξεκινάει το 1937, επί Πατριάρχου Νικολάου του Ε’.

Μάλιστα, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τόνισε ότι εδώ, στο παρακείμενο σπίτι έζησε με τη μητέρα του και ο Πατριάρχης Παρθένιος όταν υπηρέτησε ως διάκονος το ναό.

«Εύχομαι σε όλους τους Αιγυπτιώτες που πέρασαν από αυτό το προάστιο, από αυτόν τον ιστορικό ναό, να κοιμηθούν ήσυχοι, δεν εγκαταλείπουμε την Αγία Παρασκευή, δεν εγκαταλείπουμε τους ναούς μας». Και απευθυνόμενος σε όλους τους Αιγυπτιώτες ανά τον κόσμο, τούς κάλεσε να έρθουν στην «Αίγυπτο, αυτή την ευλογημένη χώρα, που τούς αγκαλιάζει και τούς περιμένει να έρθουν να ανάψουν το κερί τους».

Πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr