ΕΛΛΑΔΑ

Επίτροπος Χρ. Στυλιανίδης από το Συντονιστικό: Σπάνιος ο συντονισμός που έχει επιτευχθεί για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Δημοσίευση 14 Αυγούστου 2019, 09:00 / Ανανεώθηκε 14 Αυγούστου 2019, 11:12
Επίτροπος Χρ. Στυλιανίδης από το Συντονιστικό: Σπάνιος ο συντονισμός που έχει επιτευχθεί για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
Facebook Twitter Whatsapp

Μετά τη συνάντηση με Χρυσοχοΐδη

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο κ. Στυλιανίδης βρέθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, από τον οποίο ενημερώθηκε για τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς που μαίνεται στην Εύβοια.

«Να ευχαριστήσω τον κύριο Χρυσοχοΐδη για την ενημέρωση που μου παρείχε για τις μεγάλες φωτιές», τόνισε ο Επίτροπος μετά τη συνάντηση, προσθέτοντας: «Συνεκτιμήσαμε την κατάσταση, συζητήσαμε με ειδικούς και ειλικρινά η κατάσταση στην Εύβοια ήταν και παραμένει πολύ δύσκολη. Με την εμπειρία μου ως Επίτροπος, όσον αφορά δασικές πυρκαγιές, θα ήθελα να πω ότι μου έκανε εντύπωση ένας σπάνιος συντονισμός που έχει υπάρξει τις τελευταίες ημέρες. Παρά τις σύκολες καιρικές συνθήκες, οι Αρχές απέφυγαν την απώλεια ανθρώπινης ζωής. Ενα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ κυρίως στους πραγματικούς ήρωες που δρουν στο έδαφος, κάτω από αυτές τις συνθήκες. Είμαι εδώ εκπροσωπώντας την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Ενεργοποιήσαμε τον μηχανισμό «rescEU». Θα υπάρχει επιπλέον συνδρομή από ερυωπαικές χώρες, αν χρειαστεί. Με τα δεδομένα της προηγούμενης δομής θα ήταν αδύνατον αυτό. Με δεδομένο τις μεγάλες φωτιές στα Κανάρια Νησια, είμαστε ικανοποιημένοι από αυτή την προσφορά και είμαστε σε συνεχή επαφή».

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε: «Καταφέραμε να προστατεύσουμε τις ανθρώπινες ζωές και τις περιουσίες. Η πόλη των Ψαχνών δεν απειλήθηκε, με όλη την προπσάθεια που έγινε από τους συμμετέχοντες στην επιχείρηση. Σε αυτές τις καταστάσεις αναδεικνύεται η αξία της συνεργασίας και της αλληλεγγύης. Αυτό εκφράζει η επίσκεψη Στυλιανίδη σήμερα. Αναδείχθηκε έμπρακτα, με την εφαρμογή και την υλοποίηση του μηχανισμού «rescEU». Είναι μια προσπάθεια που αφορά όλη την Ευρώπη».