ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό: «Σπίτι» στην Εκάλη για 250 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα βρήκε ο Χρυσοχοΐδης

Δημοσίευση 5 Σεπτεμβρίου 2019, 09:00 / Ανανεώθηκε 5 Σεπτεμβρίου 2019, 10:22
Αποκλειστικό: «Σπίτι» στην Εκάλη για 250 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα βρήκε ο Χρυσοχοΐδης
Facebook Twitter Whatsapp

Ο υπουργός επισκέφτηκε τον χώρο και τον βρήκε κατάλληλο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μία αποκλειστική πληροφορία σχετικά με τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα  έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Τάκης Χατζής μέσα από την εκπομπή «Ραντάρ» του Alpha 989, την οποία συμπαρουσιάζει με τον Δήμο Βερύκιο.

Όπως αποκάλυψε ο Τάκης Χατζής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδης, επισκέφθηκε πρόσφατα συγκεκριμένο ίδρυμα στην Εκάλη, το βρήκε κατάλληλο και εξετάζει το ενδεχόμενο να φιλοξενηθούν στον συγκεκριμένο χώρο 250 ανήλικα, ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Επισημαίνεται ότι μόνο σε δομές στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Μυτιλήνης ζουν 750 ανήλικα ασυνόδευτα παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, από χθες ξεκίνησε ο ιατρικός έλεγχος όσων δηλώνουν ανήλικοι προκειμένου αυτό να αποδειχθεί ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της μετακίνησής τους σε δομές ανηλίκων εκτός Λέσβου.

Χθες, ένταση προκλήθηκε στη Μόρια μετά από διαμαρτυρία περίπου 300 ασυνόδευτων ανηλίκων, που ζητούν την άμεση μεταφορά τους στην ενδοχώρα, μιας και οι συνθήκες στη δομή είναι οι πλέον ακατάλληλες για παιδιά.

Συνολικά, πάνω από 3.000 προσφυγόπουλα αναζητούνται στην Ελλάδα και 30.000 στην Ευρώπη από τότε που ξεκίνησε η προσφυγική κρίση.