ΕΛΛΑΔΑ

Αυτός είναι ο εμπρηστής της Νέας Μάκρης σύμφωνα με την Πυροσβεστική - Το προφίλ του

Δημοσίευση 5 Σεπτεμβρίου 2019, 20:00 / Ανανεώθηκε 5 Σεπτεμβρίου 2019, 20:18
Facebook Twitter Whatsapp

Ποια στοιχεία τον «πρόδωσαν»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη Αττικής, οι κάτοικοι, οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και οι πυροσβέστες, υποστηρίζουν πως πρόκειται για σχέδιο εμπρηστών.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του OPEN, οι αρχές έχουν ήδη στα χέρια τους το προφίλ του εμπρηστή της Νέας Μάκρης.

Τόσο η μορφολογία του εδάφους, όσο και η ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά ενισχύουν το σενάριο του εμπρησμού. Στο κάδρο των ερευνών έχει μπει ένας άνδρας, ο οποίος μένει στη Νέα Μάκρη, με χαρακτηριστικό σωματότυπο και κούρεμα, ο οποίος είναι οδηγός μοτοσικλέτας.

Η μοτοσικλέτα είναι το βασικό στοιχείο των ερευνών, καθώς σύμφωνα με τις καταθέσεις που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, το άτομο που έβαλε τη φωτιά έφυγε από την περιοχή με μοτοσικλέτα. Μάλιστα, κάποιοι κάτοικοι ισχυρίζονται ότι τον είδαν ξεκάθαρα.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς, «πρόκειται για την έβδομη πυρκαγιά σε εννέα ημέρες, δεν είναι τυχαίο».

Ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκος, μίλησε κι αυτός με τη σειρά του για εμπρησμό κι εξήρε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων: «Υπήρξε εράστια κινητοποίηση των δυνάμεων της αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Μαραθώνος και των γειτονικών δήμων που βοήθησαν με υλικό και με προσωπικό. Κάνουν τα πάντα από την πρώτη στιγμή μέσα στη νύχτα. Θα τελειώσει η φωτιά μέσα στη μέρα».