ΕΛΛΑΔΑ

Άνδρες της ΔΙ.ΑΣ συνέλαβαν ληστές στην Πατησίων – Δρούσαν σε Μοναστηράκι, Εξάρχεια και Ακρόπολη

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 9 Σεπτεμβρίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 9 Σεπτεμβρίου 2019, 12:36
Άνδρες της ΔΙ.ΑΣ συνέλαβαν ληστές στην Πατησίων – Δρούσαν σε Μοναστηράκι, Εξάρχεια και Ακρόπολη
Facebook Twitter Whatsapp

Είχαν συστήσει σπείρα το τελευταίο εξάμηνο

Στην σύλληψη δυο Αλγερινών λίγο πριν επιχειρήσουν να διαρρήξουν αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην οδό Πατησίων, προχώρησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Στην κατοχή τους, βρέθηκε ένα ψαλίδι, ένας υαλοθραύστης και έναν παρεμβολέα κλειδώματος οχημάτων.

Τους τελευταίους 6 μήνες μαζί με έναν ακόμη συνεργό τους, είχαν συστήσει σπείρα που έκλεβε πεζούς και αυτοκίνητα σε Μοναστηράκι, Ακρόπολη και Εξάρχεια.

Οι κακοποιοί εντόπιζαν τα θύματά τους είτε στο δρόμο, είτε μέσα σε καταστήματα. Στη συνέχεια τους αποσπούσαν τσάντες, πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα. Σε άλλες περιπτώσεις, για να πετύχουν τον σκοπό τους, χρησιμοποιούσαν την μέθοδο της απασχόλησης. 

Σε άλλες πάλι περιπτώσεις, έκαναν διαρρήξεις οχημάτων είτε σπάζοντας τζάμια, είτε κλειδαριές και αφαιρούσαν χρήματα από το εσωτερικό τους.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν 14  περιπτώσεις εκ των οποίων 9 κλοπές από πολίτες,  4- κλοπές από αυτοκίνητα και 1 περίπτωση ληστείας.  Οι  δράστες,  είχαν συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και έχουν εκτίσει σχετικές ποινές φυλάκισης.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr