ΕΛΛΑΔΑ

Ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος αποχαιρετά τον Δημήτρη Ρίζο

Δημοσίευση 13 Σεπτεμβρίου 2019, 17:00 / Ανανεώθηκε 13 Σεπτεμβρίου 2019, 18:02
Ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος αποχαιρετά τον Δημήτρη Ρίζο
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πρώην εκδότης και δημοσιογράφος έφυγε σε ηλικία 83 ετών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το πρωί της Παρασκευής, ο πρώην εκδότης και δημοσιογράφος, Δημήτρης Ρίζος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 83 ετών σκορπίζοντας θλίψη τόσο στον δημοσιογραφικό όσο και τον πολιτικό κόσμο της χώρας μας.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε άμεσα το δικό του συλλυπητήριο μήνυμα στην οικογένεια του Δημήτρη Ρίζου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην «ιδιαίτερη πένα του και τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα του».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός έγραψε στο Twitter:

«Ο Δημήτρης Ρίζος άφησε το στίγμα του στη δημοσιογραφία και σημαντική παρακαταθήκη στον ελληνικό τύπο. Η απώλειά του μας γεμίζει θλίψη. Θα θυμόμαστε πάντα την ιδιαίτερη πένα του και τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα του. Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Η Ντόρα Μπακογιάννη άφησε με τη σειρά της το δικό της σχόλιο για την είδηση του θανάτου του Δημήτρη Ρίζου, κάνοντας λόγο για «τον τελευταίο εκπρόσωπο της μαχητικής δημοσιογραφίας της μεταπολίτευσης».

Αναλυτικά το σχόλιο της κ. Μπακογιάννη:

«Έφυγε σήμερα ο τελευταίος εκπρόσωπος της μαχητικής δημοσιογραφίας της μεταπολίτευσης. Ο Δημήτρης Ρίζος ήταν μια εμβληματική φυσιογνωμία για την παράταξη μας, & δώσαμε μαζί πολλές μάχες. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει! Τα θερμότερα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του».

Νέα Δημοκρατία: Θα τον τιμούμε για τους αγώνες του

«Έβαλε και τη δίκη του ανεξίτηλη σφραγίδα στον έντυπο τύπο ως αρθογράφος στη “Βραδυνή”, διευθυντής στον “Ελεύθερο Τύπο” και εκδότης του “Αδέσμευτου Τύπου”», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το θάνατο του σπουδαίου δημοσιογράφου και αγωνιστή των φιλελεύθερων ιδεών Δημήτρη Ρίζου. Ο Δημήτρης Ρίζος κατά τη διάρκεια της διαδρομής του υπήρξε στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά έβαλε και τη δίκη του ανεξίτηλη σφραγίδα στον έντυπο τύπο ως αρθογράφος στη “Βραδυνή”, διευθυντής στον “Ελεύθερο Τύπο” και εκδότης του “Αδέσμευτου Τύπου”.

Η πένα του Δημήτρη Ρίζου ήταν ιδιαίτερη και είχε μεγάλη απήχηση στα δύσκολα, πολιτικά, χρόνια της δεκαετίας του ’80. Αναμφίβολα θα τον τιμούμε για τους αγώνες του και θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό.

Στους οικείους του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια», αναφέρει η ανακοίνωση.

Θεοδωρικάκος: «Θα τον θυμόμαστε για την αγωνιστικότητα και το πάθος του»

Ως έναν εκ των κορυφαίων της ελληνικής δημοσιογραφίας χαρακτηρίζει τον Δημήτρη Ρίζο ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Η δημοσιογραφική οικογένεια θρηνεί την απώλεια ενός εκ των κορυφαίων της ελληνικής δημοσιογραφίας.

Τον Δημήτρη Ρίζο θα τον θυμόμαστε πάντοτε για την αγωνιστικότητα και το πάθος του να υπερασπίζεται την άποψή του τόσο ως δημοσιογράφος όσο και ως εκδότης.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήριά μου».

Κύρτσος: Συγκρουστήκαμε αλλά δεν κρατούσε, ούτε του κρατούσες κακία

Προσωπικό ήταν το μήνυμα του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου, με τον οποίο ο εκλιπών συγκρούστηκε σκληρά για τον δημοσιογραφικό έλεγχο του «Ελεύθερου Τύπου», όταν απεβίωσε ο Άρης Βουδούρης.

Παρά την κόντρα, ο Γιώργος Κύρτσος τόνισε ότι «δεν κρατούσε, ούτε του κρατούσες κακία».

«"Έφυγε" ο Δημήτρης Ρίζος. Πρωταγωνιστήσαμε στον ΕΤ των Βουδούρη. Συγκρουστήκαμε μετά για έλεγχο ΕΤ. Δυνατή πένα. Με λαϊκό αισθητήριο. Χαιρότανε τη ζωή. Δεν κρατούσε ούτε του κρατούσες κακία. Ανέβηκε ψηλά. Τα τελευταία χρόνια δοκιμάστηκε. Έδειξε χαρακτήρα. Καλό ταξείδι Δημήτρη», έγραψε στην ανάρτησή του.