ΕΛΛΑΔΑ

Απάντηση Τουλουπάκη: Αποκύημα της φαντασίας Αγγελή το βίντεο για Πικραμμένο

Δημοσίευση 23 Σεπτεμβρίου 2019, 20:00 / Ανανεώθηκε 23 Σεπτεμβρίου 2019, 20:47
Απάντηση Τουλουπάκη: Αποκύημα της φαντασίας Αγγελή το βίντεο για Πικραμμένο
Facebook Twitter Whatsapp

Κύκλοι της εισαγγελίας διαφθοράς επεσήμαναν πως ουδέποτε υπήρξε βίντεο στον κατάλογο των στοιχείων που στάλθηκαν στη Βουλή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κύκλοι της Εισαγγελίας Διαφθοράς χαρακτήριζαν αποκύημα της φαντασίας του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, όσα φέρεται να αναφέρει σε κατάθεσή του για «ανύπαρκτο βίντεο που αφορά τον πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο», όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Υπενθυμίζεται ότι η σχετική δικογραφία έχει διαβιβαστεί στη Βουλή.

Επίσης, οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι ουδέποτε υπήρξε βίντεο στον κατάλογο των στοιχείων που στάλθηκαν στη Βουλή, ενώ επισημαίνουν ότι την περίοδο που στάλθηκαν τα στοιχεία για τους δέκα πολιτικούς στη Βουλή, ο Ιωάννης Αγγελής δεν ήταν καν επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελής στην κατάθεσή του, την οποία δημοσιεύει το "Πρώτο Θέμα", αναφέρεται σε ένα περιστατικό κατά το οποίο, η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη επικαλέστηκε βίντεο για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης (και πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό), Παναγιώτη Πικραμμένο, το οποίο όμως ήταν ανύπαρκτο.

Ο κ. Αγγελής αναφέρει: «Εντύπωση μου προκάλεσε το παρακάτω γεγονός σχετικά με την ικανότητά της (σ.σ.: της Ελένης Τουλουπάκη). Όταν τη ρώτησα να μου εκθέσει τι συγκεκριμένες ενδείξεις υπάρχουν κατά του υπηρεσιακού πρωθυπουργού και πρώην προεδρου του ΣτΕ, κ. Π. Πικραμμένου, μου είπε κατά λέξη: 'Έχουμε ένα βίντεο που ο Φρουζής αναφέρει ότι έκανε ένα δωράκι 100.000 ευρώ στον κ. Πικραμμένο'. Τη ρώτησα αν το έχει στείλει στις εγκληματολογικές υπηρεσίες για απομαγνητοφώνηση. Μου είπε ότι δεν το έχει στείλει. Της έδωσα παραγγελία να το στείλει αύριο το πρωί, αλλά πριν να μου το φέρει να το δω. Την επόμενη μέρα μου είπε 'Συγγνώμη, έκανα λάθος, δεν υπάρχει τέτοιο βίντεο για τον Πικραμμένο"», αναφέρει ο κ. Αγγελής στην κατάθεσή του για τη Novartis, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Τη ρώτησα γιατί έβαλε τον κ. Πικραμμένο στη δικογραφία υπόπτων προς τη Βουλή και εκείνη ουδεμία απάντηση μου έδωσε», αναφέρει μάλιστα.