ΕΛΛΑΔΑ

Έστηναν κομπίνες σε Ρέθυμνο και Χανιά: Ζητούσαν χρήματα για να βάλουν επιχειρήσεις σε «τηλεφωνικό κατάλογο»

Δημοσίευση 28 Σεπτεμβρίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 28 Σεπτεμβρίου 2019, 13:15
Έστηναν κομπίνες σε Ρέθυμνο και Χανιά: Ζητούσαν χρήματα για να βάλουν επιχειρήσεις σε «τηλεφωνικό κατάλογο»
Facebook Twitter Whatsapp

Χειροπέδες σε δύο άτομα

Υποθέσεις απάτης εις βάρος επιχειρήσεων σε Ρέθυμνο και Χανιά εξιχνίασαν οι αστυνομικές αρχές.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο Έλληνες ηλικίας 58 και 34 ετών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη. Επιπλέον, σε βάρος του 58χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, την Τετάρτη το απόγευμα, άγνωστη γυναίκα επικοινώνησε τηλεφωνικά με 28χρονο ημεδαπό επιχειρηματία σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου και τους ζήτησε το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ, το οποίο θα παραλάμβανε άλλο άτομο, δήθεν για να βάλουν την επιχείρηση σε τηλεφωνικό κατάλογο.

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου εντοπίστηκε ο 58χρονος κατά το χρόνο που μετέβη στην επιχείρηση του 28χρονου και παραλάμβανε το ανωτέρω συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, ο οποίος και συνελήφθη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ακολούθησε έρευνα στον ίδιο, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του και στην οικία του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, κυνηγετικό όπλο, το χρηματικό ποσό των 685 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες, κινητό τηλέφωνο, διάφορα έγγραφα από τα οποία προκύπτει η παραλαβή χρημάτων από διάφορες επιχειρήσεις.

Από την συνεχιζόμενη, ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 04-26.09.2019, ο 58χρονος με τον 34χρονο και άγνωστη γυναίκα εμπλέκονται σε υποθέσεις απάτης σε βάρος επιχειρήσεων και συγκεκριμένα άγνωστη γυναίκα επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και με την ίδια μεθοδολογία, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, αξίωνε διάφορα χρηματικά ποσά και στη συνέχεια ο 58χρονος μετέβαινε στις επιχειρήσεις προκειμένου να παραλάβει τα συμφωνηθέντα ποσά, τα οποία ακολούθως απέστειλε στον 34χρονο.

Συνολικά, κατάφεραν να εξαπατήσουν διάφορες επιχειρήσεις/καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή των Νομών Χανίων και Ρεθύμνου, αποσπώντας  από τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, συνολικά το χρηματικό ποσό σχεδόν των 5.000 ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν καταγγελθεί πέντε περιπτώσεις εξαπάτησης ιδιοκτητών επιχειρήσεων στο Δήμο Κισσάμου.

Κατόπιν παραγγελίας από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου στην Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, στις 27/09/2019 το μεσημέρι εντοπίστηκε και συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής ο 34χρονος κατά το χρόνο που παραλάμβανε δέμα το οποίο είχε αποσταλεί από τον 58χρονο.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν αρμοδίως.