ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος στο αλαλούμ αρμοδιοτήτων για τη συντήρηση δημοσίων κτιρίων – Τι φέρνει το Εθνικό Μητρώο Υποδομών

από Παναγιώτη Βελισσάρη - Δημοσίευση 11 Οκτωβρίου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 21 Οκτωβρίου 2020, 22:59
Τέλος στο αλαλούμ αρμοδιοτήτων για τη συντήρηση δημοσίων κτιρίων – Τι φέρνει το Εθνικό Μητρώο Υποδομών
Facebook Twitter Whatsapp

Πώς θα λειτουργεί

Την καθιέρωση του Εθνικού Μητρώου Υποδομών φέρνει το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Το Εθνικό Μητρώο επιχειρεί να φέρει μια τάξη στο αλαλούμ αρμοδιοτήτων που επικρατεί αναφορικά με τις αρμοδιότητες για τη συντήρηση και τον έλεγχο των δημοσίων κτιρίων, ιδίως έπειτα από ατυχήματα ή φυσικές καταστροφές.

Πώς θα συγκροτηθεί

Το Εθνικό Μητρώο Υποδομών θα λειτουργεί σε ψηφιακή μορφή και όλοι θα έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες, που θα συγκροτούν κάτι σαν «βιβλιάριο υγείας» της υποδομής ή του κτηρίου. Μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, οι φορείς του δημοσίου   θα πρέπει να δηλώσουν, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Μητρώου, τις υποδομές και τα κτήρια, η συντήρηση και ο έλεγχος των οποίων υπάγεται στην αρμοδιότητά τους.

Στο ψηφιακό Μητρώο θα καταχωριστούν όλες οι δημόσιες υποδομές και κτήρια, πότε κατασκευάστηκαν, ποιος φορέας είναι  αρμόδιος για τη συντήρηση και τον έλεγχό τους, πότε και τις είδους εργασίες συντήρησης και ελέγχου έχουν γίνει. Έτσι ενισχύεται η λογοδοσία των αρμοδίων αρχών και ελέγχεται ευκολότερα σε τι βαθμό ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις  περί συντήρησης και αναβάθμισης.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr