ΕΛΛΑΔΑ

Μεγαλώνει το κύμα συμπαράστασης στον μικρό ήρωα Παναγιώτη-Ραφαήλ – Στο πλευρό του και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής – Τατουάζ αγάπης από Βολιώτες (βίντεο)

Δημοσίευση 19 Οκτωβρίου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 19 Οκτωβρίου 2019, 17:59
Μεγαλώνει το κύμα συμπαράστασης στον μικρό ήρωα Παναγιώτη-Ραφαήλ – Στο πλευρό του και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής – Τατουάζ αγάπης από Βολιώτες (βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Πληθαίνουν  οι πρωτοβουλίες για να στηριχθεί το παιδί στη μάχη που δίνει

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μια τεράστια αγκαλιά γίνεται όλη η χώρα για να βοηθήσει τον μικρό ήρωα Παναγιώτη- Ραφαήλ που πάσχει από σπάνιο νόσημα και επείγει η μεταφορά του στη Βοστώνη για να υποβληθεί σε θεραπεία.

Το κόστος για μεταφορά στη Βοστώνη, ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ, ποσό δυσβάχτατο για την οικογένεια. Και ο χρόνος ζωής για το παιδί, απελπιστικά μικρός. Μόλις 6 μήνες σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του.

Την ίδια ώρα το κράτος, ανύπαρκτο, επικαλείται τυπικές διαδικασίες, γνωμοδοτήσεις του Υγειονομικού Συμβουλίου και αρνείται να καλύψει τα έξοδα μεταφοράς του παιδιού. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας «τα επιστημονικά στοιχεία δεν συνηγορούν στην κατεύθυνση ότι το αγοράκι, θα ωφεληθεί από την χορήγηση θεραπείας που είναι εγκεκριμένη στην Αμερική. Το παιδί λαμβάνει δωρεάν ακριβή θεραπεία εδώ στην Ελλάδα, με την οποία εμφανίζει βελτίωση. Ωστόσο, η μετάβασή του στο εξωτερικό δεν στοιχειοθετείται επιστημονικά». 

Μήνυμα συμπαράστασης στέλνει στον πατέρα του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ στέλνει με επιστολή που απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Ο ίδιος όπως αναφέρει μαζί με την ελληνική ομογένεια, δηλώνουν έμπρακτα ότι θα βοηθήσουν στη μάχη ζωής που δίνει ο μικρός. 

Η επιστολή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου:

«Προς τον Αξιότιμο Κύριο Γεώργιο Γλωσσιώτη

Αγαπητέ Κύριε Γλωσσιώτη,

Η περιπέτεια υγείας του μόλις 18 μηνών υιού σας Παναγιώτη-Ραφαήλ, ο οποίος, λίγους μήνες μετά τη γέννησή του, διαγνώστηκε με νωτιαία μυική ατροφία, μία σπάνια και βαρύτατη, όπως αρμοδίως πληροφορήθηκα, εκφυλιστική νόσο του μυϊκού συστήματος, έχει συγκλονίσει βαθύτατα και εμένα προσωπικά και ολόκληρη την Ομογένειά μας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την οποία έχω την ύψιστη τιμή να διακονώ.

Πρόκειται για μία τιτάνια μάχη που δίνετε με απαράμιλλο ψυχικό σθένος και εσείς και η γενναία σύζυγός σας. Για έναν αγώνα ζωής, που με την βοήθεια του Θεού και τη συνδρομή της επιστήμης, οφείλουμε όλοι ως άνθρωποι, με όποιες δυνάμεις διαθέτει ο καθένας μας, να δώσουμε για να κερδηθεί. Η ανθρώπινη ζωή, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα αγγελούδι, ένα γλυκό παιδάκι σαν το δικό σας, δεν μπορεί να μετρηθεί με κανένα εκατομμύριο.

Στο πλαίσιο αυτό, αφού ενημέρωσα τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη μας κ.κ.Βαρθολομαίο, επικοινώνησα τηλεφωνικά, πριν από λίγες ημέρες, με τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κικίλια, προκειμένου να του δηλώσω το προσωπικό μου «παρών» αλλά και το «παρών» όλης της Ομογένειάς μας εδώ στην Αμερική. Έθεσα μάλιστα εαυτόν στη διάθεσή του και στη διάθεση της Ελληνικής Κυβερνήσεως, ώστε το όλο θέμα να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά και άμεσα, με την αρωγή του εν Αμερική ποιμνίου μας, και έτσι να καταστεί δυνατή η μετάβαση του Παναγιώτη-Ραφαήλ σε κλινική της Βοστώνης, και η εκεί νοσηλεία του δια της χορηγήσεως της εγκεκριμένης στις Η.Π.Α. ειδικής γονιδιακής θεραπείας. Έχω τη διαβεβαίωση του κ. Υπουργού ότι εντός ολίγων ημερών θα έχει λύσει οριστικά το θέμα.

Έχετε την απόλυτη συμπαράσταση και αγάπη όλων ημών.

Στεκόμαστε όλοι αλληλέγγυοι στο πλευρό σας.

Προσεύχομαι καθημερινά στον Θεό για την υγεία του υιού σας και την αίσια έκβαση του αγώνα, που, ως γονείς, με αξιοπρέπεια και γενναιότητα δίνετε.

Με απέραντη αγάπη και ευχές εν Κυρίω, + ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος».

Τατουάζ αγάπης από Βολιώτες

Ανάμεσα στις αρκετές συγκινητικές πρωτοβουλίες που λαμβάνουν χώρα καθημερινά, μία ξεχώρισε και πραγματοποιήθηκε στο Βόλο. Ειδικότερα, σύμφωνα με το magnesianews.gr 150 άνθρωποι «χτύπησαν» τατουάζ και συγκέντρωσαν 3.000 ευρώ για να στηρίξουν κι εκείνοι με τη σειρά τους τον Παναγιώτη.

Η ιδέα ξεκίνησε από τον Αναστάσιο Χόιμπο, tattoo artist από το 2008 και ιδιοκτήτη του Gun Tattoo στο Βόλο. Ανήρτησε πως για μία ημέρα θα κάνει τατουάζ και τα έσοδα θα κατατεθούν στο λογαριασμό του Παναγιώτη Ραφαήλ για να μπορέσει να υποβληθεί σε θεραπεία στην Αμερική.

Αμέσως ο τοίχος του γέμισε θετικά σχόλια και συγχαρητήρια, ενώ όταν έφτασε η ημέρα να ξεκινήσει τα τατουάζ για τον Παναγιώτη επικράτησε… το αδιαχώρητο.

 «Είχαμε ενημερώσει τον κόσμο ότι θα κάναμε τατουάζ την περασμένη Τετάρτη από τις 12 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, με κόστος 20 ευρώ για να στηρίξουμε τον Παναγιωτάκη. Ο κόσμος ήταν τόσο πολύς που με περίμενε έξω από το μαγαζί από τις 10 το πρωί», είπε ο Αναστάσιος, ο οποίος βλέποντας το έντονο ενδιαφέρον του κόσμου να προσφέρει, συνέχισε και για δεύτερη ημέρα τα τατουάζ για τον Παναγιώτη Ραφαήλ.

Ο Αναστάσιος είχε αναρτήσει ορισμένα επιλεγμένα γραμμικά τατουάζ και ο ενδιαφερόμενος αποφάσιζε αυτό που επιθυμούσε. Μέσα σε δύο ημέρες 150 άνθρωποι έκαναν ένα τατουάζ και συγκεντρώθηκαν 3000 ευρώ στον κουμπαρά του Παναγιώτη Ραφαήλ.

 «Ήρθαν πάρα πολλές μαμάδες, πολλά νέα παιδιά, αλλά ήρθαν γενικά άνθρωποι από 18 έως 65 ετών. Κάναμε 80 τατουάζ την Τετάρτη και 70 την Πέμπτη. Κάποιοι άφησαν χρήματα χωρίς να κάνουν τατουάζ, κάποιοι έδωσαν παραπάνω από το κόστος. Όλοι προσπάθησαν να βοηθήσουν όπως μπορούσαν», είπε χαρακτηριστικά ο Αναστάσιος Χόιμπος. Μάλιστα, υπήρξαν πολλοί που ήθελαν να κάνουν ένα τατουάζ, όμως δεν πρόλαβαν και απλά έβαλαν χρήματα στους κουμπαράδες που έχουν τοποθετηθεί σε πολλά καταστήματα και επιχειρήσεις της πόλης.

Ιδιαίτερη στιγμή στον «μαραθώνιο των τατουάζ» ήταν όταν βρέθηκαν στο Gun Tattoo για να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή και οι γονείς του μικρού Παναγιώτη, καθώς η μητέρα του έχει καταγωγή από το Βόλο.

«Είμαι μπαμπάς σε ένα αγοράκι. Αν μπεις ένα δευτερόλεπτο σ’ αυτή τη θέση -των γονιών του Παναγιώτη- δεν χρειάζεσαι παραπάνω», είπε ο Αναστάσιος, ο οποίος «χτύπησε» το όνομα Ραφαήλ στο χέρι του, στέλνοντας τη θετική του ενέργεια στον μικρό που έχει γίνει πλέον το παιδί όλης της χώρας.