ΕΛΛΑΔΑ

Έστειλαν την αστυνομία σε κινηματογράφο που έπαιζε το «Τζόκερ»

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 20 Οκτωβρίου 2019, 21:00 / Ανανεώθηκε 21 Οκτωβρίου 2019, 14:35
Έστειλαν την αστυνομία σε κινηματογράφο που έπαιζε το «Τζόκερ»
Facebook Twitter Whatsapp

Καταγγελία από υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού

Την παρέμβαση αστυνομικών σε κινηματογράφο επί της Πατησίων προκάλεσε καταγγελία εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού, για την παρουσία ανηλίκων και προβολή της ταινίας Τζόκερ.

Συγκεκριμένα, υπάλληλοι του υπουργείου, ενημέρωσαν την αστυνομία για την παρουσία ανήλικων παιδιών σε ταινία που έχει σήμανση καταλληλόλητας άνω των 18 ετών.

Στο σημείο μετέβησαν ένοπλοι αστυνομικοί, οι οποίοι κατέγραψαν το γεγονός και τα άτομα τα οποία ήταν στον κινηματογράφο κάτω των 18, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν υπήρξαν προσαγωγές ή συλλήψεις ατόμων.

Διαψεύδει το Υπουργείο Πολιτισμού

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες.

Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν.

Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες», αναφέρει η ανακοίνωση.