ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στα Χανιά

Δημοσίευση 21 Οκτωβρίου 2019, 06:00 / Ανανεώθηκε 20 Οκτωβρίου 2019, 22:28
Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στα Χανιά
Facebook Twitter Whatsapp

Διαδοχικές, στάσεις εργασίας από τους εκπαιδευτικούς λόγω του περιστατικού με τον ξυλοδαρμό δασκάλας

Το πρωί της Δευτέρας θα φανεί ποια Δημοτικά σχολεία των Χανίων θα λειτουργήσουν κανονικά ή μερικά και ποια όχι, κάτι που θα εξαρτηθεί από την συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις διαδοχικές στάσεις εργασίας που έχουν κηρυχθεί για τους δασκάλους των Χανίων λόγω της δίκης του περιστατικού με τον ξυλοδαρμό δασκάλας.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κήρυξε στάσεις εργασίας από τις 8:00 – 11:00 και από τις 14:00 – 16:00, ενώ η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος κήρυξε για τα Χανιά στάση εργασίας από τις 11:00 – 14:00.

Δηλαδή οι δάσκαλοι που θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση θα προβούν σε στάση εργασίας όλες τις διδακτικές ώρες, από τις 8:00 – 16:00.

Επομένως το αν θα λειτουργήσουν και πως τα δημοτικά σχολεία θα εξαρτηθεί από την συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις στάσεις εργασίας σε κάθε σχολείο.

Να σημειωθεί πως δεν υπάρχει ανακοίνωση για «κλείσιμο» σχολείων, πλην της ανακοίνωσης του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Χανίων ο οποίος αποφάσισε «σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους δασκάλους αλλά και διαμαρτυρίας και αφύπνισης προς την πολιτεία, να κρατήσει κλειστό το σχολικό συγκρότημα την Δευτέρα 21/10 που θα δικαστεί η αυτόφωρη διαδικασία για το περιστατικό βίας που έγινε στον χώρο του σχολείου μας την Παρασκευή 18/10 με θύμα μια Δασκάλα του σχολείου μας.»

Υπενθυμίζεται πως την Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια Χανίων την ώρα που εκτιμάται ότι θα δικαστεί ο κατηγορούμενος για την επίθεση στην δασκάλα.