ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαλυπτικός ο Γιαννόπουλος στο «Εκτός Γραμμής»: Το παιδί μας εκμυστηρεύτηκε τι τραβούσε από τον ιερέα

Δημοσίευση 29 Οκτωβρίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 29 Οκτωβρίου 2019, 12:38
Facebook Twitter Whatsapp

Τι ισχυρίζεται ο δικηγόρος του ιερέα 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τον ισχυρισμό του ιερέα που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης στη Μάνη, ότι ο ίδιος πήγε τη 12χρονη στο Χαμόγελο του Παιδιού καταρρίπτει ο πρόεδρος του οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος.

«Το παιδί ήρθε σε μας τον Απρίλιο του 2018 με εισαγγελική εντολή. Δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει εδώ παιδί χωρίς εισαγγελική εντολή. Ο καθένας φέρνει ένα παιδί εδώ; Τι είμαστε;», δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα.

«Μετά από δύο μήνες το παιδί αισθάνθηκε ασφάλεια και εκμυστηρεύτηκε σε μια παιδαγωγό τι τραβούσε από τον ιερέα. Η μητέρα μαζί με το παιδί ήταν στον ιερέα και τους προσέφεραν κάποιες υπηρεσίες για κάποιες ανάγκες που είχε και ήταν επί πληρωμή η όλη διαδικασία», υποστήριξε ο κ. Γιαννόπουλος.

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου μίλησε για προσπάθεια τρομοκράτησης του 12χρονου: «Μαζί με τον ιερέα, η μητέρα και ο δικηγόρος, δεν ξέρω αν είναι ο τωρινός, έκαναν εκβιασμούς. Ο δικηγόρος έχει την αρμοδιότητα να  υπερασπιστεί έναν άνθρωπο και όχι να πηγαίνει να προπηλακίζει  τους επαγγελματίες ανθρώπους ούτε να προσπαθεί να εκβιάσει το παιδί για να πάρει πίσω την κατάθεσή του. Να έρχονται και να δημιουργούν προβλήματα στο σπίτι του Χαμόγελου. Να δημιουργούν να τρομοκρατήσουν το παιδί και εκτός των άλλων να απαιτήσουν από περιπολικό να συλληφθεί η παιδαγωγός που ήταν κοντά στα παιδιά. Μιλάμε για ακραίες καταστάσεις».

Διευκρίνισε ότι η καταγγελία του μικρού κοριτσιού αφορούσε την κακοποίησή του από τον ιερέα και όχι από κάποιο άλλο πρόσωπο. 

«Υπάρχουν μύθοι και πραγματικότητες. Έχουμε την κατάθεση του παιδιού, στη συνέχεια η μητέρα κατέθεσε ότι συνέβαιναν αυτά κι έτσι συνελήφθη ο ιερέας», κατέληξε ο κ. Γιαννόπουλος.

Δικηγόρος ιερέα: Το παιδί έχει καταγγείλει κακοποίηση από τον παππού του 

Από την πλευρά του ιερέα, στην ίδια εκπομπή μίλησε ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπισή του, Νίκος Ιωάννου.

«Αληθεύει ότι στις αρχές του 2018 η Βουλγάρα μητέρα μαζί με την κόρη της παρακάλεσαν τον ιερέα να τις φιλοξενήσει, γιατί έμεναν σε μία τρώγλη. Εντός δύο μηνών άρχισε να πάσχει από σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα η μητέρα και έπρεπε να νοσηλευτεί. Μετά τη νοσηλεία της, με διαδικασίες που κίνησε ο ιερέας και μία εκ των έξι παιδιών του, θυγατέρων του, και με εισαγγελική παρέμβαση ανατέθηκε η επιμέλεια τής ανήλικης στο Χαμόγελο του παιδιού. Ο ιερέας και η  θυγατέρα του το επισκέπτοταν, ενώ ταυτόχρονα είχε απαγορευτεί η επικοινωνία με τη μητέρα. Υπήρχαν καταγγελίες, και από την ανήλικη, ότι της είχε επιτεθεί και κακοποιήσει ο βιολογικός της παππούς και μετά από 8 μήνες παιδοψυχιατρικών εκτιμήσεων ανήλθε στην επιφάνεια και το φερόμενο ως γεγονός ότι υπάρχει πιθανότητα να κακοποίησε σεξουαλικά το κορίτσι και ο ιερέας. Εκεί έγκειται και η μεγάλη έκπληξη του ιερέα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή φωνάζει για την αθωότητά του και από κει και πέρα κινήθηκαν οι διαδικασίες. 

«Όταν τελείται έγκλημα εις βάρος ανηλίκου, όλοι το καταδικάζουμε. Πρέπει να το προσεγγίζουμε με τη δέουσα προσοχή και επιμέλεια. Εμένα με καλύπτει απόλυτα η δήλωση του Αρχιεπισκόπου, διότι αυτό ακριβώς αποδίδει: Δυσκολεύομαι ότι ένας άνθρωπος του Θεού θα έκανε αυτά», κατέληξε ο κ. Ιωάννου.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr