ΕΛΛΑΔΑ

Σάλος με την παρέλαση α λα Monty Python - Μυστήριο με την ταυτότητα των γυναικών (Βίντεο)

Δημοσίευση 30 Οκτωβρίου 2019, 08:00 / Ανανεώθηκε 30 Οκτωβρίου 2019, 08:18
Facebook Twitter Whatsapp

Οργισμένος ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, Γιάννης Βούρος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει το βίντεο από τη μαθητική παρέλαση στη Νέα Φιλαδέλφεια για την 28η Οκτωβρίου, που δείχνει μια ομάδα γυναικών να κάνει κοροϊδευτικό βηματισμό σε στυλ Monty Python. Το περιστατικό έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, με τον δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Γιάννη Βούρο, να κάνει λόγο για «γελοία υποκείμενα χλεύασαν και προσέβαλαν τη μνήμη των πεσόντων».

Στο βίντεο φαίνεται μια ομάδα γυναικών που φορώντας τα ρούχα της παρέλασης, κάνουν έναν περίεργο βηματισμό που θυμίζει διάσημο σκετς των Monty Python.

Το περιστατικό προκάλεσε σάλο καθώς η συγκεκριμένη ομάδα γυναικών δεν έχει αντιληπτή πριν προχωρήσει στην κίνηση αυτή, φτάνοντας μπροστά στους επισήμους.

Μυστήριο με την ταυτότητα των γυναικών

Εν τω μεταξύ, μυστήριο καλύπτει την ταυτότητα των γυναικών, καθώς παρότι στην αρχή υπήρχαν υποψίες ότι ήταν μαθήτριες Λυκείου της Χαλκηδόνας, εν τέλει κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

Το βίντεο δημοσίευσε η τοπική ιστοσελίδα filadelfia-xalkidona.gr σημειώνοντας ότι οι γυναίκες δεν έχουν καμία σχέση με σχολεία της περιοχής.

Αντίθετα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι γυναίκες παρεισέφρησαν μεταξύ δύο σχολείων της Νέας Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας, λίγο πριν φτάσουν μπροστά στην εξέδρα των επισήμων.

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι η πρώτη κοπέλα της ομάδας που προχώρησε στην κίνηση αυτή, κρατά την ελληνική σημαία. Η συγκεκριμένη ήταν η μόνη που δεν έκανε κινήσεις, την ώρα που όλες οι υπόλοιπες κουνιόντουσαν με αλλοπρόσαλλες κινήσεις που φαίνεται πως βασίζονταν σε διάφορες μιμήσεις, όπως πτηνού! Σημειώνεται, επίσης, ότι καμία δεν γελούσε, γεγονός που σύμφωνα με την ιστοσελίδα καταδεικνύει ότι επρόκειτο για στημένη και οργανωμένη κίνηση.

Μάλιστα, η ομάδα των γυναικών φέρεται να έφτασε μπροστά στους επισήμους, όπως ήταν ο Μητροπολίτης Ιωνίας – Φιλαδελφείας Γαβριήλ και ο δήμαρχος Γιάννης Βούρος.

Βούρος: Γελοία υποκείμενα χλεύασαν και προσέβαλαν τη μνήμη των πεσόντων

Την οργή του δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Γιάννη Βούρου, προκάλεσαν οι συγκεκριμένες εικόνες από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ο κ. Βούρος έκανε λόγο για «μικρή μερίδα γελοίων υποκειμένων» που χλεύασαν και προσέβαλαν τη μνήμη των πεσόντων στο έπος του ’40.

«Δυστυχώς τη χθεσινή μεγαλειώδη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον δήμο μας, της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας στιγμάτισε μια μικρή μερίδα γελοίων υποκειμένων χλευάζοντας και προσβάλλοντας τη μνήμη των πεσόντων στο έπος του '40 και μάλιστα υπό τη σκέπη της ελληνικής σημαίας», ανέφερε ο κ. Βούρος, σε ανάρτηση στο Facebook.
Ο κ. Βούρος πρόσθεσε ότι οι γυναίκες παρεισέφρησαν στην παρέλαση από στενό της Λεωφόρου Δεκελείας και κατόρθωσαν να βρεθούν μεταξύ σχολείων.

«Η ταυτοποίηση αυτών των αξιολύπητων νεαρών κοριτσιών έχει ξεκινήσει καθώς ο δήμος υποχρεούται να υπερασπιστεί στο ακέραιο την αξιοπρέπειά του», καταλήγει ο δήμαρχος.

Τι αναφέρει Λύκειο της Νέας Χαλκηδόνας

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Λύκειο Νέας Χαλκηδόνας, επιβεβαιώνοντας ότι τα συγκεκριμένα άτομα δεν έχουν σχέση με το σχολείο, ενώ επικαλείται το γεγονός ότι οι γυναίκες είχαν μεγάλη απόσταση από τον διμοιρίτη με την πινακίδα του σχολείου, καθώς και ότι δεν φορούσαν κονκάρδα με την ταυτότητα του σχολείου.

Το συγκεκριμένο Λύκειο ακολουθούσε την ομάδα των γυναικών. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το σχολείο μας δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τα άτομα αυτά».

«Είναι εμφανές από βίντεο ότι η απόσταση του διμοιρίτη, που κρατούσε την πινακίδα του σχολείου και με τον οποίο ξεκινούσε η παρέλαση των μαθητών, ήταν μεγαλύτερη των 15 μέτρων. Παράλληλα είναι ευδιάκριτη η συνοχή του διμοιρίτη με τη σημαία, τους παραστάτες και τα δύο τμήματα κοριτσιών και αγοριών, που ακολουθούσαν με τη συνοδεία του υπεύθυνου καθηγητή Φυσικής Αγωγής», αναφέρει το Λύκειο.

Προστίθεται, επίσης, ότι «όλοι οι μαθητές μας, που μετείχαν στην παρέλαση φορούσαν στο αριστερό μέρος του πουκαμίσου την κονκάρδα που δήλωνε την ταυτότητα του σχολείου μας».

«Ως εκ τούτου είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι το ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ δεν πρέπει να συνδέεται σε καμία περίπτωση με τα άγνωστα αυτά άτομα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις