ΕΛΛΑΔΑ

Μητέρα αγοριού που το ξέχασαν στο σχολικό: «Ήταν δεμένος, έκλαιγε!»

Δημοσίευση 30 Οκτωβρίου 2019, 22:00 / Ανανεώθηκε 30 Οκτωβρίου 2019, 22:49
Facebook Twitter Whatsapp

Τι καταγγέλλει η μητέρα

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Απίστευτη είναι η καταγγελία μίας μητέρας για ιδιωτικό παιδικό σταθμό στην Ανατολική Αττική, εργαζόμενοι του οποίου ξέχασαν μέσα στο σχολικό λεωφορείο το τρίχρονο αγοράκι της για ώρες.

Η Ράνια Καλλίδου δεν μπορεί ακόμα να συνέλθει από τη λαχτάρα που πήρε χθες το πρωί, όταν της τηλεφώνησε η διευθύντρια του ιδιωτικού παιδικού σταθμού και της είπε έντρομη ότι ο Θαλής, ο μόλις τριών ετών γιός της, δεν βρίσκεται στο σχολείο, ενώ η ίδια τον είχε βάλει μέσα στο σχολικό λεωφορείο.

Μιλώντας στο STAR, η μητέρα του τρίχρονου αγοριού περιέγραψε πως όταν το άκουσε αυτό τα έχασε: «Άρχισα να τσιρίζω, τους έλεγα: "Βρείτε το παιδί μου..." Ειδοποίησα και την αστυνομία και λίγο πριν φτάσω στο σχολείο μου τηλεφωνούν και μου λένε: "Ηρεμήστε τον βρήκαμε, τον είχαμε ξεχάσει μέσα στο λεωφορείο!" Από τις 7:30 έως τις 11:20 το 3χρονο παιδάκι ήταν δεμένο με τη ζώνη, μόνο του και έκλαιγε. Ο Θαλής ήταν σοκαρισμένος και φοβισμένος, δεν μιλούσε, το μόνο που μου είπε ήταν: "Μαμά έκλαιγα, μαμά έκλαιγα..."».

Το STAR επικοινώνησε με το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο. Έως τώρα δεν υπήρξε απάντηση στις καταγγελίες της μητέρας. Η υπόθεση έχει ήδη πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, ωστόσο, δημιουργεί πολλά ερωτήματα για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας στις μετακινήσεις των μαθητών με τα σχολικά λεωφορεία. «Ούτε η ιδιοκτησία, ούτε οι εργαζόμενοι είχαν πρόθεση να ξεχαστεί ένα παιδί. Από την άλλη μεριά είναι απαραίτητο να γίνονται εξονυχιστικοί έλεγχοι. Παρά πολύ συχνά επιλέγονται μη πιστοποιημένοι συνοδοί, άνθρωποι δηλαδή που δεν πρέπει να κάνουν αυτή τη δουλειά» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό, o Γιώργος Χριστόπουλος, Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών.