ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος Ε.Σ.Α.μεΑ κατά Βορίδη: «Κανείς δεν μπορεί να συνεννοηθεί μαζί του και δεν είναι ανάπηρος»

Δημοσίευση 31 Οκτωβρίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 31 Οκτωβρίου 2019, 14:03
Πρόεδρος Ε.Σ.Α.μεΑ κατά Βορίδη: «Κανείς δεν μπορεί να συνεννοηθεί μαζί του και δεν είναι ανάπηρος»
Facebook Twitter Whatsapp

Ευθεία επίθεση από τον Ιωάννη Βαρδακαστάνη στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Μειωτικές και προσβλητικές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη για τα άτομα με αναπηρία ο πρόεδρος της Ε.Σ.ΑμεΑ,.

«Οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, τόσο η πρώτη σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, όσο και η δεύτερη σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, που η χώρα μας έχει κυρώσει με τον ν. Ν. 4074/2012, όπως και με τον αντιρατσιστικό νόμο. Δεν θα της επαναλάβουμε στο παρόν. Η ΕΣΑμεΑ ζητά από τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει τον υπουργό στην τάξη άμεσα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος από δημοσιογράφους για το θέμα, ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης απάντησε: «Και με τον κ. Βορίδη δεν μπορεί κανείς να συνεννοηθεί και δεν είναι ανάπηρος».

Υπενθυμίζεται ότι ο Βορίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έκανε λόγο για διαστρέβλωση των λεγόμενών του από τον Αλέξη Χαρίτση και τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως με τη δήλωσή του «δεν είναι ούτε μωρά ούτε ανάπηρα» εννοούσε ότι δεν υπάρχει «νοητική αναπηρία που εμποδίζει τον καταλογισμό».

Η συγκεκριμένη δήλωση προκάλεσε και την έντονη αντίδραση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιου Κυμπουρόπουλου, που του ζήτησε να αποσύρει τη δήλωσή του, χαρακτηρίζοντάς την «προσβλητική», «απαράδεκτη» και «μειωτική».