ΕΛΛΑΔΑ

«Μπλόκο» ΣτΕ στο 9όροφο ξενοδοχείο που «έκρυβε» την Ακρόπολη

Δημοσίευση 1 Νοεμβρίου 2019, 15:00 / Ανανεώθηκε 1 Νοεμβρίου 2019, 15:33
«Μπλόκο» ΣτΕ στο 9όροφο ξενοδοχείο που «έκρυβε» την Ακρόπολη
Facebook Twitter Whatsapp

Η απόφαση δικαίωσε κατοίκους της περιοχής του Μακρυγιάννη 

«Μπλόκο» από το Συμβούλιο της Επικρατείας στην ανέγερση ξενοδοχείου εννέα ορόφων και την επισκευή διώροφου διατηρητέου κτιρίου στην συμβολή των οδών Τσάμη Καρατάσου και Μισαραλιώτου.

Με απόφαση της η Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (2103/2019) δικαίωσε κατοίκους της περιοχής του Μακρυγιάννη που ζητούσαν την ακύρωση της  προέγκρισης της οικοδομικής άδειας της υπηρεσίας δόμησης του Δήμου Αθηναίων για τα δυο κτίρια.

Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο έκανε μερικά δεκτή την αίτηση των 14 περιοίκων της περιοχής του  Μακρυγιάννη και ακύρωσε για τυπικούς λόγους την επίμαχη προέγκριση οικοδομικής άδειας.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, της προέγκρισης της οικοδομικής άδειας είχε προηγηθεί έγκριση του υπουργού Πολιτισμού, μετά από σχετική γνωμοδότηση του Κ.Α.Σ. Ωστόσο, στη συνέχεια η έγκριση ανακλήθηκε, με νεότερη γνωμοδότηση του Κ.Α.Σ., για λόγους νομιμότητας.

Έτσι, με την απόφαση τους οι σύμβουλοι Επικρατείας  ακύρωσαν την προέγκριση της οικοδομικής άδειας, καθώς είχε «απωλέσει το νόμιμο έρεισμά της».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr