ΕΛΛΑΔΑ

Καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου διαμαρτυρήθηκαν έξω από το υπ. Υγείας - Έκαψαν τις ποδιές τους (Βίντεο)

Δημοσίευση 4 Νοεμβρίου 2019, 09:00 / Ανανεώθηκε 4 Νοεμβρίου 2019, 09:00
Facebook Twitter Whatsapp

Με βασικό αίτημα την ανανέωση των συμβάσεων τους που λήγουν στο τέλος του ετους

Παράσταση διαμαρτυριας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί 50 καθαρίστριες από το Δρομοκαΐτειο μαζί με μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, με βασικό αίτημα την ανανέωση των συμβάσεων τους που λήγουν στο τέλος του ετους.

Οι καθαρίστριες ζητούν να συμμετάσχουν στον νέο διαγωνισμό -που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η υποβολή των αιτήσεων- για την πλήρωση 70 θέσεων στο Δρομοκαΐτειο καταγγελοντας ότι η διοίκηση του ΑΣΕΠ δεν τους επιτρέπει να υποβάλουν αίτηση καθώς βάσει νόμου έχουν υπερβεί το 24μηνο στις θέσεις τους. Υπενθυμίζεται ότι μέσα στα προηγούμενα αιτήματα των καθαριστριών ήταν η ισχνή μοριοδότηση που τους παρέχονταν στον διαγωνισμό έναντι των νέων υποψηφίων μακροχρόνια ανέργων που συγκεντρώνουν περισσότερα μόρια.

Η ΠΟΕΔΗΝ δια στόματος του προέδρου της Μιχάλη Γιαννάκου τονίζει ότι με τη νέα εξέλιξη -που δεν επιτρέπει πλέον στις 50 καθαρίστριες ούτε καν να υποβάλουν αίτηση- οδηγούνται ουσιαστικά στον δρόμο της ανεργίας.

Οι καθαρίστριες συμβολικά τοποθέτησαν στην είσοδο του υπουργείου φραντζόλες με ψωμί, θέλοντας να καταδείξουν ότι χάνουν το ψωμι τους. Παράλληλα, στο ίδιο σημείο κρέμασαν τις ποδιές τους, στις οποίες έβαλαν φωτιά, και τοποθέτησαν συμβολικά μπροστά από την είσοδο κουβάδες και σκούπες και ένα πανό στο οποίο αναγράφεται το σύνθημα «Η κυβέρνηση "των πολλών" παίρνει το ψωμι "των λίγων" καθαριστριών του Δρομοκαΐτειου». 

Οι καθαρίστριες ζήτησαν επίσης συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας , με βασικό αίτημα την παρέμβαση του υπουργού στο ΑΣΕΠ προκειμένου να αναψει το πράσινο φως και οι καθαριστριες να καταθέσουν τα χαρτιά τους στον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr