ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Μπαίνει λουκέτο στην ΩΡΛ κλινική του Παίδων Πεντέλης

Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 7 Νοεμβρίου 2019, 11:24
ΠΟΕΔΗΝ: Μπαίνει λουκέτο στην ΩΡΛ κλινική του Παίδων Πεντέλης
Facebook Twitter Whatsapp

«Τέλος Νοεμβρίου»

«Τέλος Νοεμβρίου κλείνει η ΩΡΛ κλινική του Παίδων Πεντέλης», σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

«Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στις μεγάλες ελλείψεις γιατρών ΩΡΛ στα τρία Νοσοκομεία Παίδων της Αττικής. Με μετακινήσεις γιατρών προσπαθούσαν να μπαλώσουν την κατάσταση. Τελικά τέλος Νοεμβρίου κλείνει η ΩΡΛ Κλινική του Παίδων Πεντέλης», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

«Η δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης για τη μετακίνηση γιατρού ΩΡΛ από το Παίδων Πεντέλης στο Αγίας Σοφίας μόνο για τρεις μήνες, δεν τηρήθηκε. Μετακινήθηκε Δεκέμβρη πέρυσι και παρέμεινε στο Παίδων Αγία Σοφία γιατί και εκεί η Κλινική υπολειτουργεί. Σήμερα στο Παίδων Πεντέλης υπηρετούν 1 διευθυντής, 1 ειδικευμένη και 2 επικουρικοί. Ο διευθυντής υπέβαλε παραίτηση για συνταξιοδότηση και ένας επικουρικός λήγει η σύμβασή του και φεύγει», προσθέτει η ΠΟΕΔΗΝ και καλεί τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια να επιληφθεί του θέματος: 

«Ως εκ τούτω οι δύο εναπομείναντες γιατροί δεν μπορούν να λειτουργήσουν την ΩΡΛ Κλινική. Σταματάνε τα χειρουργεία, αμφίβολη η εύρυθμη λειτουργία των πρωινών τακτικών ιατρείων καθώς και η εκτίμηση βαρέων περιστατικών της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας και άκρως επειγόντων περιστατικών (τραχειοστομία, εισρόφηση ξένου σώματος). Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επιλύσει το μείζον αυτό ζήτημα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr